Iohannis: Un Parlament tolerant cu corupţia nu se va bucura niciodată de respectul cetăţenilor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

În contextul în care Senatul l-a scăpat din nou pe Varujan Vosganian de urmărirea penală în "Dosarul Romgaz", preşedintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj pe contul său de Facebook în care avertizează că un Parlament care îi protejează pe corupţi nu va fi văzut cu ochi buni de cetăţeni.

"Procedurile pentru cererile de încuviinţare a reţinerii, arestării sau percheziţiei parlamentarilor şi cele de efectuare a urmăririi penale pentru miniştri şi foşti miniştri, membri ai Parlamentului, trebuie să devină mai simple şi mai transparente. Reînnoiesc apelul adresat clasei noastre politice de a înţelege că un Parlament tolerant cu corupţia şi corupţii nu se va bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor", scrie Klaus Iohannis.

Mesajul preşedintelui vine a doua zi după votul senatorilor împotriva cererii DIICOT de urmărire penală a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în "Dosarul Romgaz".

Imediat după vot, Klaus Iohannis şi-a exprimat dezamăgirea pentru opţiunea Senatului, subliniind că "nu s-a înţeles încă pe deplin necesitatea schimbării".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne