Inspectoratul Şcolar Bucureşti anunţă: Şcolile în Capitală se vor redeschide urmând scenariul 2. Ce presupune acesta

Copii la şcoală
Copii la şcoală (femme.rol.ro)

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat, luni, că deschiderea şcolilor în Capitală se va face urmând Scenariul 2, potrivit Edupedu.ro. Decizia autorităţilor de a încadra şcolile din întreaga Capitală în acelaşi scenariu a fost luată după ce Ministerul Sănătăţii a publicat datele de infectare cu noul coronavirus defalcate pe sectoare şi, potrivit acelui document, doar sectoarele 1, 2 şi 6 ar fi trebuit să intre pe scenariul galben (deci cu şcoală în sistem mixt, faţă în faţă şi online prin rotaţia elevilor).

În contextul în care Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat luni că rată de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12, şi având în vedere prevederile Ordinului comun emis de Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Potrivit sursei citate, Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020 care, odată avizate, vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020.

Reamintim care sunt cele trei scenarii de reluare a cursurilor de învăţământ:

Scenariul : Participarea zilnică (faţă-n faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2: Participarea zilnică (faţă-n faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne