Insolvenţă pe hârtie: Parteneriatul cu o firmă ce “sufocă braşovenii” aduce Tel Drum-ului contracte grase cu statul

Utilaje ale companiei Tel Drum
Utilaje ale companiei Tel Drum (teldrum.ro)

Compania Tel Drum, despre care presa a scris în repetate rânduri că este controlată de fostul lider social-democrat Liviu Dragnea, continuă să absoarbă bani publici deşi este în insolvenţă, încheind cu statul contracte în valoare de peste 120 milioane de lei pentru drumuri, reabilitarea unor unităţi şcolare şi întreţinere a drumurilor din Teleorman, relatează presshub.ro.

Care este cheia succesului pentru Tel Drum în aceste momente? Parteneriatul! Unul dintre partenerii majori ai Tel Drum este Fincodrum SA. Această companie din Braşov a înfiinţat recent o staţie de asfalt în Braşov, printre blocuri, şi sufocă, la propriu, sute de oameni. De altfel, împotriva ei, a fost lansată recent o petiţie. Intitulată “Nu mai vrem staţie de asfalt între blocuri! Plămânii noştri nu mai vor praf!”, petiţia a fost semnată până în prezent de aproximativ 700 de persoane.

Deşi funcţionarea unei staţii de asfalt printre blocuri este total ilegală, Fincodrum SA primeşte autorizaţii de mediu, iar oamenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi pe fondul acestui abuz şi roagă autorităţile din Braşov să ia măsuri pentru normalizarea situaţiei. De principiu, staţiile de asfalt şi de betoane nu pot fi situate în apropierea zonelor locuite, pentru că poluează puternic. Principiul n-a contat, însă, în cazul Fincodrum SA, companie care administrează staţia de pe strada Spicului din Braşov.

Mai mult, Fincodrum a anunţat cu câteva zile în urmă că a depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de mediu în vederea funcţionării instalaţiei de producere a mixturilor asfaltice. Locuitorii din Avantgarden – Bartolomeu s-au mobilizat împotriva autorizării, dar se pare că nevoile lor contează mai puţin.

De asemenea, reţeaua de drumuri judeţene a Teleormanului cuprinde 26 de drumuri cu o lungime de 820,613 km. Judeţul Teleorman, prin Consiliul Judeţean Teleorman, a încheiat cu asocierea Teldrum SA – Fincodrum SA Acordul-Cadru nr.120 din 03.10.2017 pentru “Întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor judeţene din judeţul Teleorman în perioada 2017 -2021”, în urma unei licitaţii deschise.

Fincodrum SA aparţine unui anume Ioan Drăgoi, acţionar sau fost acţionar în încă 7 companii, precum TOOLS GROUP COM SRL, unde a fost asociat cu un cetăţean de origine libaneză Ahmad Melhem sau EUROPET SRL, asociat cu un cetăţean de origine irakiană AHMED K. AHMED.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne