Înregistrările din cazul Bercea Mondialu'-Mircea Băsescu certificate de un specialist DNA

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Fişierele video depuse de fiul lui Bercea Mondial ca probe în susţinerea plângerii sale împotriva fratelui preşedintelui României, Mircea Băsescu au fost certificate de un specialist tehnic al DNA înainte de a fi folosite de anchetatori.

Conform unor surse judiciare citate de Mediafax, după ce au primit înregistrările discuţiilor între Mircea Băsescu şi Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondialu', anchetatorii le-au transmis unui specialist tehnic din cadrul DNA, pentru expertiză şi evaluare.

Ulterior expertizei tehnice, înregistrările au fost certificate ca autentice, printr-un document care, de altfel, se va regăsi la dosarul cauzei, astfel încât au putut constitui probe ale acuzării, mai declară sursele Mediafax.

De asemenea, la un eventual proces, părţile implicate în dosar vor avea dreptul să ceară reexpertizarea înregistrărilor, caz în care acestea vor ajunge la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice (INEC).

Până la proces însă, înregistrările depuse de fiul lui Bercea Mondial, odată certificate de specialistul DNA, constituie probe şi pot produce efecte juridice.

Reamintim că Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pe 20 iunie, pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost arestat şi Marian Căpăţână, presupusul intermediar al banilor pe care familia lui Bercea i-ar fi dat fratelui preşedintelui pentru ca Mondialu' să scape de închisoare.

În motivarea deciziei, magistraţii Tribunalului Bucureşti au explicat că înregistrările depuse de avocatul familiei lui Bercea Mondial au fost admise ca probe la dosar şi justifică arestarea lui Mircea Băsescu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul urmând să fie judecat pe 27 iunie, când magistraţii CAB vor decide definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în stare de libertate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne