India interzice temporar turismul cu tigri

Un tigru bengalez este stropit de un îngrijjitor la Zoo, într-o zi caniculară, Birsa Munda Zoological Park, Ranchi, Jharkhand, India
Un tigru bengalez este stropit de un îngrijjitor la Zoo, într-o zi caniculară, Birsa Munda Zoological Park, Ranchi, Jharkhand, India (Strdel / AFP / GettyImages)

Curtea Supremă a Indiei a interzis temporar turismul cu tigri în 5 rezervaţii, scopul acestei interdicţii fiind acela de a proteja specia pe cale de dispariţie.
Ordinul Curţii anunţă că începând de miercuri niciun turist nu va mai putea intra în rezervaţii.

"De ce ar trebui permis accesul în zonele de bază? Indiferent de ce ar spune statisticile, faptul e că populaţia de tigri din ţară a scăzut dramatic", se arată în declaraţia Curţii Supreme conform Hindustan Times.

Curtea va revizui ordinul pe data de 22 August pentru a vedea dacă este necesara menţinerea restricţiei.

Ministrul Mediului, Jayanthi Natarajan, a declarat că toţi miniştrii ar trebui să urmeze strict decizia Curţii.

Acest lucru ar putea afecta planurile turiştilor de a vedea tigri în rezervaţiile din ţară şi ar putea cauza pierderea locurilor de muncă din acest sector.
"Ceea ce putem vedea este că tigrii sunt în pragul dispariţiei. Voi vă bazaţi doar pe statistici", declară Curtea, conform Times Of India.

India deţine 1.706 de exemplare ale speciei, reprezentând jumătate din populaţia de tigri la nivel mondial, conform World Wildlife Fund(WWF).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură