Imigranţi eritreeni împuşcaţi în timpul unui conflict în Calais

Cel puţin cinci persoane au fost împuşcate în timpul unei încăierări izbucnite în oraşul francez Calais, în care au fost implicaţi peste 100 de imigranţi eritreeni şi afgani. Ministrul francez de Interne i-a acuzat pe traficanţi de “alimentarea violenţelor şi certurilor zilnice”.
(Getty Images)

Într-un conflict amplu ce a durat două ore, joi, în Calais, au fost implicaţi peste 100 de eritreeni şi afgani. Incidentul s-a soldat cu cinci imigranţi împuşcaţi, care se află în stare critică şi alte 22 de persoane rănite.

Nu s-a descoperit încă cine a tras focurile de armă şi nu au fost efectuate arestări pe moment.

Tensiunile s-au amplificat în oraşul port francez începând cu 2016, când autorităţile au demolat o tabără improvizată cunoscută sub numele de “Jungla”, care a găzduit mii de imigranţi ce doreau să ajungă în Marea Britanie prin Canalul Mânecii.

Ministrul de Interne Gerard Collomb, care a vizitat fosta tabără vineri, a discutat despre amplificarea “insuportabilă” a violenţelor. El i-a învinuit pe traficanţii de imigranţi pentru “alimentarea violenţelor şi certurilor zilnice”.

El a reiterat poziţia guvernului francez de a nu permite imigranţilor să se stabilească în regiune. “Mesajul pe care doresc să îl transmit este acela că, dacă doriţi să mergeţi în Marea Britanie, nu ar trebui să ajungeţi aici”, a insistat el.

Conform unor grupuri umanitare, se crede că în zona fostei tabare au rămas aproximativ 800 de imigranţi.

Luna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat un nou acord pentru securizarea frontierei cu Marea Britanie, adăugând că nu se va permite crearea unei noi “Jungle”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe