Ilan Şor anunţă că va candida la alegerile parlamentare din R. Moldova

Democraţii îl poartă pe braţe pe Ilan Şor, protejându-l ca pe un bibelou; dacă acesta ajunge deputat, atunci şi Constantin Ţuţu poate fi considerat Ştefan cel Mare, afirmă Valeriu Munteanu.
Ilan Şor, Primarul Orheiului
Ilan Şor, Primarul Orheiului (agora.md)

Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, a anunţat joi, 27 decembrie, într-un „anunţ de urgenţă” difuzat de postul Orhei TV, că va candida la alegerile parlamentare din februarie 2019 atât în circumscripţia uninominală nr. 20 din Orhei, cât şi pe lista propriului partid, care-i poartă numele.

„Sunt sigur că vom câştiga, pentru că suntem unicul partid din ţară care-şi îndeplineşte promisiunile electorale (…). Sunt sigur că voi putea să fiu în fruntea Guvernului Republicii Moldova, pentru a extinde acele proiecte pe care le-am implementat aici, la Orhei, în toată ţara”, a adăugat primarul de Orhei.

Principalul suspect în „furtul miliardului”, care a fost condamnat de prima instanţă la şapte ani şi jumătate de închisoare, şi-a mai exprimat convingerea că, după alegeri, va ajunge să conducă guvernul moldovean, iar în acest caz promite să transfere Executivul la el, în Orhei.

Săptămâna trecută, Ilan Şor a solicitat Agenţiei Naţionale pentru Integritate de la Chişinău certificatul de integritate necesar pentru a putea candida, însă, până în prezent nu este clar dacă certificatul i-a fost eliberat.

Cu toate acestea, fostul liberal Valeriu Munteanu a declarat că, dacă potrivit standardelor ANI Ilan Şor va fi considerat „integru” şi chiar vrea să devină prim-ministru al Republicii Moldova, acest fapt ar fi „limita cea mai de jos a făţărniciei democraţilor, care îl poartă pe braţe pe Şor, protejându-l ca pe un bibelou. Dacă Şor ajunge deputat, atunci şi Ţuţu poate fi considerat Ştefan cel Mare...”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe