Idei de amenajare a unui balcon mic

Un balcon mic astfel amenajat încât putem petrecem aici momente autentice de relaxare
Un balcon mic astfel amenajat încât putem petrecem aici momente autentice de relaxare (Epoch Times)

Cea mai mare parte a apartamentelor de bloc sunt dotate cu balcoane mici, dar folosindu-ne creativitatea, le putem organiza şi adapta astfel încât să putem petrecem aici momente autentice de relaxare. Vă propunem mai jos câteva idei de amenajare a unui balcon mic, necostisitoare şi uşor de făcut dar care vă vor transforma micul dvs. balcon într-o adevărată oază personală.

Constituie o adevărată provocare să transformăm un balcon mic într-un spaţiu confortabil potrivit gusturilor şi nevoilor noastre.

Câteva idei de amenajare a unui balcon mic

Cum putem aranja mobilierul, decoraţiunile şi plantele pentru a crea un colţ de relaxare chiar şi pe balcoanele de dimensiuni mici?

O soluţie bună ar fi alegerea unui mobilier minimal, de exemplu un set de masă şi scaune pliante, care pot fi strânse cu uşurinţă, atunci când este necesar. De asemenea, se poate folosi un scaun de răchită combinat cu o masă mică.

Dacă aveţi puţin spaţiu în balcon, exploataţi-i verticalitatea! Cu un dulap cu rafturi de perete, putem multiplica suporturile dedicate plantelor, care decorează şi transformă chiar şi cel mai simplu balcon într-o mică oază de verdeaţă.

Plantele nu trebuie să lipsească, ele au calitatea de a înveseli şi de a schimba extraordinar înfăţişarea oricărui spaţiu, un balcon mic putând deveni locul ideal pentru o gradină verticală.

Putem aduce florile de apartament, sau folosi câteva jardiniere pe marginea balconului, cu flori curgătoare care suportă bine lumina şi expunerea la soare.

Pernuţele colorate, lumânările, un covoraş vesel, uşor de curăţat şi de spălat, o pătură, o veioză cu abajur frumos constituie elemente care decorează excelent spaţiul.

Pentru a obţine rapid un spaţiu natural, cald şi prietenos, o pardoseală de lemn poate constitui alegerea optimă.

Cu ideile de amenajare de mai sus orice balcon mic poate deveni un colţişor de relaxare în care putem savura un ceai sau citi o carte în linişte, bucurându-ne de verdeaţă şi parfumul florilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură