Guvernul face curat la ROMATSA. Angajări ilegale, consilieri şi rude angajaţi pe salarii mari

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Doi consilieri ai fostului premier Emil Boc au fost angajaţi ilegal la Romatsa în 2011, unul dintre aceştia fiind şoferul fostului prim-ministru, potrivit unui raport al Guvernului, care a fost dat publicităţii sâmbătă.

În urma verificărilor, Corpul de Control al primului ministru scoate la iveală mai multe nereguli privind angajările de la ROMATSA. În raport se afirma că urmează să fie sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie “urmând ca organul de urmărire penală sau, după caz, instanţa de judecată să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunilor şi asupra vinovăţiei”.

Corpul de Control al premierului a început să facă o serie de cercetări după tragicul accident aviatic din Munţii Apuseni. Astfel, s-a descoperit că au fost angajaţi ilegal doi consilieri ai fostului premier Emil Boc. Darius Pintilie şi Marius Buzea au fost angajaţi ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian, primind avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi era necesar să aprobe şi directorul regiei.

Darius Pintilie a fost anterior inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, fiind absolvent al Facultăţii de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare.

Au mai fost angajate ilegal şi fiica şi soţia lui Tiberiu Bărbuleţiu, fost secretar general la Ministerul Transporturilor.

Potrivit raportului, ROMATSA a cheltuit în perioada 2010-2013 pe salarii o sumă de 1,7 miliarde lei, la salariul de bază adăugându-se prime de fidelitate, de vacanţă, de Paşti, de Crăciun, precum şi primă pentru "întărirea rezistenţei organismului".

După descoperirea ilegalităţilor, care sunt consemnate în raportul Corpului de Control al Guvernului efectuat la Romatsa, Executivul s-a hotărât să sesizeze Parchetul.

Totodată, Guvernul precizează că acţiunea de control la Romatsa continuă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne