Greva de două ore pe Otopeni. Cursele ar putea fi întârziate

Aeronavă TAROM
Aeronavă TAROM (Epoch Times România)

Vineri, activitatea pe aeroportul Otopeni va fi îngreunată de o grevă a angajaţilor companiei ce se ocupă de îmbarcarea pasagerilor, transportul bagajelor şi curăţenie. Nemulţumiţi de salariile mici şi de condiţiile grele de muncă, angajaţii firmei de handling vor înceta munca în intervalul orar 13 - 15, informează Realitatea.net. În consecinţă, cursele aeriene ar putea avea întârzieri chiar şi de două ore.

Acţiunea de protest a devenit posibilă după ce sindicatul respectivei firme a câştigat în instanţă dreptul de a protesta. În ianuarie, instanţa a suspendat greva pentru că reprezentanţii companiei au susţinut că nu este legală. Ulterior, Tribunalul Ilfov a dat câştig de cauză angajaţilor, iar Curtea de Apel a menţinut decizia, arată sursa citată.

Angajaţii firmei de asistenţă a aeronavelor şi pasagerilor susţin că nu sunt suficienţi angajaţi pentru munca prestată, astfel încât sunt obligaţi să muncească în plus şi nu le mai rămâne timp pentru odihnă sau de activităţi familiale. Oamenii mai acuză că nu li se asigură transportul spre şi dinspre locul de muncă şi nici decontarea acestuia, în condiţiile în care turele de lucru încep în cursul nopţii.

În plus, salariile sunt mici şi necorelate cu volumul de muncă şi cu responsabilitatea celor care lucrează în domeniul aviaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne