Grapini acuză "trădare de ţară de la cel mai înalt nivel" după raportul MCV

Marian Grapini
Marian Grapini

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a reacţionat, miercuri, după ce Comisia Europeană a publicat raportul MCV pentru România şi a acuzat că acest document este "dovada vie" că ţara noastră a fost ţinta unei "trădări de la cel mai înalt nivel".

"Politică externă o pot face doar patrioţii! Raportul MCV este o dovadă vie că România a 'beneficiat' de trădare de ţară de la cel mai înalt nivel – de la cei care au fost aleşi de către români pentru a le apăra drepturile de cetăţeni europeni, dar şi pentru respectarea statului independent şi suveran, România! Mă întreabă mulţi de ce aceste cozi de topor sunt mai credibile la instituţiile europene decât patrioţii români, care aduc argumente pentru combaterea minciunilor aserviţilor. Răspund, cu demnitate şi curaj: pentru că reprezentanţii de vârf ai instituţiilor europene sunt din Vest şi doresc să obţină pentru ţările lor, pe nimic, ce se mai poate din România, căci mai avem încă ce oferi!”, a afirmat Grapini.

Deputatul european a discutat şi despre analiza pozitivă din raportul MCV la adresa Bulgariei, susţinând că politicienii bulgari, de stânga sau dreapta, sunt uniţi în susţinerea intereselor ţării lor.

În plus, Grapini l-a criticat dur pe preşedintele Klaus Iohannis, acuzându-l că prin deciziile sale a contribuit la imaginea prezentată în raportul Comisiei Europene.

"Partea cea mai odioasă, mincinoasă din Raport a fost scrisă la Bucureşti! Atacul din Raport la Curtea Constituţională este un atac la statul de drept şi la suveranitatea naţională! Acest atac este alimentat chiar de către preşedintele României, care a refuzat sistematic punerea în aplicare a hotărârilor Curţii Constituţionale", a susţinut europarlamentarul.

Nu în ultimul rând, Grapini a opinat că singura soluţie la ieşirea din această situaţie, şi care trebuie aplicată de urgenţă, este aceea că "toţi cei care mai înţeleg ce înseamnă patriotism şi interes naţional TREBUIE să demonteze minciunile celor care subminează interesele României".

"PATRIOTISMUL trebuie să fie primul criteriu după care alegem politicienii care să ne reprezinte!”, a conchis Maria Grapini.

Reamintim că, marţi, Comisia Europeană a adoptat ultimul raport privind evoluţia situaţiei din România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, în contextul angajamentelor asumate în cadrul mecanismului de cooperare şi de verificare. Situaţia nu arată deloc bine pentru ţara noastră, vom rămâne practic "oaia neagră" a Europei pentru că Bulgaria va scăpa de MCV. Motivul: manevrele din justiţie făcute de coaliţia PSD-ALDE. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne