Gheorghe Petic arestat preventiv pentru 20 zile. Fost procuror: ”Violul e tras de urechi, îi făcătură”

În cei 35 de ani de activitate în procuratură am cunoscut zeci de cazuri de viol. Dar nu mi s-a întâmplat niciodată ca victima să telefoneze poliţiei peste 15 minute după ce a fost agresată, afirmă Ion Diacov.
Şedinţa de judecată privind aplicarea măsurii preventive în privinţa lui Gheorghe Petic, 15.08.2018
Şedinţa de judecată privind aplicarea măsurii preventive în privinţa lui Gheorghe Petic, 15.08.2018 (facebook.com/Liviu Vovc)

Liderul organizaţiei teritoriale Platforma DA Ungheni, Gheorghe Petic, a fost plasat luni, 15 octombrie, în arest preventiv pentru 20 de zile, cu executarea mandatului de arest în izolatorul din Bălţi. Astfel, instanţa de judecată a acceptat parţial demersul procurorilor care îl bănuiesc pe fostul poliţist de frontieră de comiterea unui viol.

Aici e vorba de un dosar politic, victima a fost prelucrată de direcţia a 5-a în aşa mod ca să nu lase spaţiu deloc. Nu am violat pe nimeni. Sunt reţinut în condiţii inumane. Solicit implicarea societăţii civile, a mass-mediei, a instituţiilor internaţionale. În caz contrar voi fi Brăguţă 2", a declarat Gheorghe Petic pentru presă din sala de judecată.

Într-un live pe Facebook, avocatul Adrian Cojocaru, a menţionat că Petic este învinuit de comiterea unei infracţiuni mai puţin grave şi nu are antecedente penale, de aceea măsura preventivă aplicată este ilegală şi întemeiată.

”Clientul meu m-a anunţat că a intrat în greva foamei şi refuză mâncarea. La solicitarea lui vom ataca decizia instanţei la Curtea de Apel”, a mai ţinut să noteze Adrian Cojocaru.

Preşedintele organizaţiei PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, pledează nevinovat şi consideră că ar fi vorba de o înscenare motivată de activitatea sa politică şi de deconspirare a contrabandei cu ţigări.

Ex-procurorul şef al municipiului Chişinău, Ion Diacov, citat de Radio Europa Liberă, a notat că în cei 35 de ani de activitate în procuratură, preponderent ocupându-se de exercitarea urmăririi penale, a cunoscut zeci de cazuri de viol. Dar nu i s-a întâmplat niciodată ca victima să telefoneze poliţiei peste 15 minute după ce a fost agresată.

”În primul rând, ea-i şocată, pe urmă se gândeşte ce să facă, se sfătuieşte cu cineva. Asta trebuia să-i spună soţului, în primul rând, sau eu ştiu... mamei, surorii, unei prietene că „uite, ce s-a întâmplat cu mine”. Sunt nuanţe care nu-i permit unui om normal în 15 minute să pună mâna pe receptor şi să telefoneze”, a adăugat fostul procuror atenţionând că rezultatul expertizei biologice nicidecum nu poate fi gata într-o singură zi. „Nu, chiar aşa de repede, nu. E exclus!” ​

”Admit că-i fals de la şi până la. Poate a fost Petic la ea cu totul cu altă problemă, dar poate într-adevăr avea chiar şi relaţii de prietenie cu victima şi cumva au aflat poliţiştii şi au făcut. Adică poate să fie unele elemente de adevăr, că el avea nişte relaţii şi sunt elemente de alt adevăr, că violul e tras de urechi, îi făcătură”, a conchis Ion Diacov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe