Geoană nu crede în Antonescu şi în Udrea. Vrea un candidat de stânga

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, că social-democraţii au nevoie de un candidat propriu la prezidenţiale şi este îngrijorat de absenţa unui candidat de stânga într-o ”mare” de candidaţi de dreapta la alegerile prezidenţiale viitoare.

"În mod evident există la baza partidului, şi este firesc să fie aşa, o nevoie pentru un candidat propriu. Nu este nimica şi nu cred că trebuie să fie considerată de către colegii noştri liberali ca fiind nici o ameninţare şi nici o formă de dezavuare a actualului protocol. În mod firesc, fiecare partid doreşte să vadă un candidat din propriile rânduri", a declarat Mircea Geoană.

"Şi eu văd cu dificultate absenţa unui candidat de stânga într-o mare de candidaţi de dreapta la anul. Este o problemă care trebuie să ne dea de gândit", a continuat senatorul PSD.

Când a fost întrebat dacă PSD ar trebui sa îl aleagă pe preşedintele PNL Crin Antonescu la prezidenţiale, Mircea Geoană a explicat că decizia îi aparţine partidului.

"E decizia partidului, care are în acest moment o înţelegere politică cu liberalii. Cred că stabilitatea majorităţii este importantă în acest moment. Greul ieşirii din criză încă nu a trecut. Sunt probleme complicate pe agenda publică (...) Bănuiesc că la începutul anului viitor subiectul prezidenţialelor va reveni în forţă pe agenda publică, dar până atunci cred că măcar 2013 ar trebui să fie dedicat guvernării şi nu unei competiţii prezidenţiale care ar începe mult prea devreme", a precizat acesta.

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a sa din partea PSD la prezidenţiale în 2014, în cazul în care PSD ar decide să aibă un candidat propriu, acesta a precizat: "Sunt prea hârşâit în politică ca să mai lucrez cu ipoteze de acest gen. Dacă PSD va rămâne pe înţelegerea aceasta, va rămâne pe această înţelegere. Dacă PSD va decide altceva, vom vedea atunci. Nu-mi place să lucrez pe ipoteze şi pe speculaţii".

Referitor la candidatura Elenei Udrea, senatorul PSD a susţinut că România este pregătită pentru o femeie în funcţia de preşedinte, dar nu pentru "orice femeie".

"Este dreptul fiecărui politician să aibă ambiţiile şi speranţele sale şi - de ce nu? - o femeie candidat", a precizat Geoană.

Întrebat dacă ţara noastră este pregătită pentru a o femeie preşedinte, acesta a declarat: "Pentru o femeie, da. Dar nu pentru orice femeie. Şi cred că aici este dificultatea pe care doamna Udrea o are", adăugând că Udrea este asociată de electorat cu ”un regim profund antipatic”.

Solicitat de jurnalişti să explice sintagma "orice femeie", Geoană a afirmat: ”În sensul că sunt convins că, undeva dintr-o zonă mai puţin politizată şi mai puţin legată de actualul regim, ar putea să existe şanse, inclusiv pentru funcţia supremă în statul român. Dar pentru cei care au fost asociaţi atât de puternic de actualul regim, care este profund antipatic poporului român, mi-e foarte greu să văd cum cineva - bărbat sau femeie - din tabăra respectivă ar putea să câştige voturi suficiente măcar să intre în turul doi, darămite să câştige Preşedinţia României”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne