G4Media: Kovesi candidează pentru şefia Parchetului European / Cum vor adversarii să-i blocheze candidatura

Fostul procuror-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi ar vrea să preia şefia Parchetului European, însă adversarii săi încearcă să-i pună beţe în roate.
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi (Florin Chirila/Epoch Times)

Fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi şi-a depus candidatura pentru postul de şef al Parchetului European, procedura de selecţie fiind în plină desfăşurare la nivelul Comisiei Europene, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CE.

În ultimele zile s-au intensificat atacurile la adresa fostei şefe DNA. Surse ale publicaţiei citate susţin că se încearcă blocarea candidaturii lui Kovesi la şefia Parchetului European.

PSNews.ro susţine că procurorul Adina Florea de la secţia de investigare a magistraţilor ar urma să o pună pe Kovesi sub acuzare, după o plângere depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă. În acelaşi timp, Fundaţia FACIAS, controlată de Dan Voiculescu, a anunţat duminică faptul că a sesizat Secţia pentru Magistraţi "cu privire la faptele fostului procuror şef DNA de divulgare de informaţii secrete de serviciu."

Tot duminică, Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) a anunţat că va cere Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea a titlului de doctor, "acordat în condiţii nelegale", fostei şefe a DNA.

Înfiinţat în 2017, Parchetul European va investiga infracţiunile care aduc prejudicii bugetului UE, cum ar fi actele de fraudă sau de corupţie ori cazurile transfrontaliere de fraudă în materie de TVA de peste 10 milioane de euro.

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne