Fotbal - Hagi: Steaua are potenţialul, cu un plus de dăruire şi clarviziune, să obţină şase puncte în meciurile cu Basel

Gheorghe Hagi.
Gheorghe Hagi. (Moritz Winde / Bongarts / Getty Images)

Gheorghe Hagi consideră că "Steaua are potenţialul, cu un plus de dăruire şi clarviziune în joc, să obţină chiar şase puncte în meciurile cu FC Basel" din Liga Campionilor.

"Formaţia elveţiană este, în fapt, o academie de fotbal, dar valoarea jucătorilor luaţi ca echipă chiar la această dată, aşa cum Steaua a mai mai arătat, are capacitatea să câştige în dispute fotbalistice dificile, să obţină performanţă europeană. Încrederea şi seriozitatea în tratarea tuturor fazelor, dublate şi de o oarecare şansă, pot crea posibilitatea să înregistreze două victorii, care le-ar oferi o şansă mare pentru primăvara europeană. Ar crea, însă, şi un imbold pentru echipa naţională în meciurile de de baraj", a precizat Hagi.

El mai spune că în meciul pe care Steaua îl are în acestă seară cu echipa sa,Viitorul Constanţa, fotbaliştii din Ghencea "ne pot edifica în ceea ce priveşte potenţialul de joc" înaintea partidei din grupele Ligii Campionilor cu FC Basel.

"Asta pentru că jucătorii echipei mele vor să facă un meci foarte bun. Însă, dacă vor să facă ceva în Ghencea trebuie să marcheze obligatoriu, pentru că steliştii îşi vor valorifica orice ocazie de a câştiga", a spus Gheorghe Hagi.

Fostul căpitan şi selecţioner al echipei naţionale a afirmat că "aşteptările de la fotbaliştii reprezentativei României sunt mari" şi s-a arătat categoric în ce priveşte dorinţa sa ca aceasta să se califice la turneul final al Campionatului Mondial din Brazilia.

"Trebuie să ne calificăm. Cred că a sosit momentul să existe, după multă vreme, o mobilizare exemplară atât din partea fotbaliştilor chemaţi la lot, dar şi a federaţiei, a cluburilor româneşti, pentru a fructifica şansa oferită de intrarea în meciurile de baraj. Vom evolua cu şansa a doua, dar asta poate fi un atu ce trebuie valorificat. Este nevoie de unitate şi dăruire nu numai a celor direct implicaţi, dar şi a publicului. Dacă va fi, victoria va fi una a noastră, a tuturor. Dacă nu, o vom lua, din nou , de la capăt, poate având capetele ceva mai plecate, pentru a munci mai eficient în vederea obţinerii de performanţe, pentru că succesele creează fericire şi coeziune în rândul românilor", a mai precizat Hagi.

Hagi s-a aflat, vineri, la Bacău, unde i-au fost înmânate cheile unui autocar destinat echipei Viitorul Constanţa de către preşedintele unei firme germane de service şi transport, cu prilejul deschiderii sucursalei acesteia în municipiul de pe Bistriţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport