Fotbal. FC Barcelona a cucerit Cupa Spaniei

Gruparea antrenată de Luis Enrique s-a impus cu scorul de 3-1 în finala susţinută în compania echipei Alaves, meci desfăşurat pe stadionul madrilen Vicente Calderon.
FC Barcelona, câştigătoarea Cupei Spaniei la fotbal.
FC Barcelona, câştigătoarea Cupei Spaniei la fotbal. (FC Barcelona/facebook)

FC Barcelona a adăugat numerosului său palmares cea de-a 29 -a Cupă a Spaniei, sâmbătă seara, după ce a trecut în marea finală desfăşurată pe stadionul 'Vicente Calderon', de revelaţia sezonului, nou promovata Alaves.

Scorul final a fost de 3-1, pentru barcelonezi reuşind să marcheze Lionel Messi (minutul 30), Neymar (45) şi Paco Alcacer (45+3), în timp ce pentru Alaves a punctat Theo Hernandez (33).

Luis Enrique, aflat la ultimul meci pe banca tehnică a catalanilor - asturianul aflându-se la final de mandat, a cucerit în trei ani de zile de când se află la cârma echipei două titluri de campioană, trei Cupe ale Spaniei şi o Ligă a Campionilor (2015).

"Nu sunt deloc trist. Sunt foarte bucuros şi mândru că am reuşit să câştig atâtea trofee şi am putut să-i fac fericiţi pe fanii Barcelonei. 9 trofee din 13 posibile cred că reprezintă un record destul de bun. Eu sunt cel care a decis să pună capăt colaborării. Aşa este cel mai bine pentru jucători deoarece au nevoie de cineva nou care să-i stimuleze" a declarat Luis Enrique la finalul partidei.

Alaves, care a încheiat campionatul pe locul 9, nu a câştigat în cei 96 de ani de la înfiinţare nici un trofeu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport