Fotbal: Dorin Goian, la a 50-a selecţie, în meciul cu Australia

Fundaşul român Dorin Goian
Fundaşul român Dorin Goian (Tullio M. Puglia / Getty Images)

Fundaşul Dorin Goian a bifat a 50-a selecţie în naţionala României, cu prilejul meciului amical disputat miercuri seara, contra Australiei (3-2), la Malaga, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Cifre rotunde mai au după acest meci Mihai Pintilii şi Gicu Grozav, câte 10 selecţii fiecare.

A fost al 71-lea meci disputat de naţionala noastră pe teren neutru, bilanţul fiind de 26 de victorii, 19 egaluri şi 26 înfrângeri, golaveraj 102-96.

Australia este a 84-a ţară pe care România a întâlnit-o de-a lungul timpului. Ultima oară când România a întâlnit o reprezentativă în premieră a fost chiar acum un an, în Antalya, la Belek, Turkmenistanul (4-0), pe banca aflându-se tot selecţionerul Victor Piţurcă. Cu Piţurcă selecţioner România a mai jucat primele meciuri cu Serbia, Rusia, Muntenegru, Belarus şi Cote d"Ivoire.

Răzvan Raţ a fost căpitanul echipei în debutul meciului pentru a 14-a oară.

Gabriel Torje a marcat golul cu numărul 9 pentru echipa naţională, Cristian Tănase a ajuns la cota 5, iar Bogdan Stancu se află la a treia reuşită sub tricolor.

Pentru a doua oară în actualul mandat al lui Victor Piţurcă, tricolorii au reuşit să întoarcă rezultatul. Precedentul caz a fost amicalul cu Belgia, în toamna anului trecut, 2-1 după 0-1.

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Australiei cu scorul de 3-2 (1-1), miercuri seara, într-un meci amical desfăşurat pe Estadio Ciudad din Malaga. România a câştigat graţie golurilor marcate de Cristian Tănase (35), Bogdan Stancu (80) şi Gabriel Torje (84), respectiv Luke Wilkshire (45 - penalty) şi Robert Cornthwaite (54).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport