Fostul şef IGPR, demis după scandalul poliţistului pedofil, din nou în cărţi pentru şefia Poliţiei [surse]

Bogdan Despescu
Bogdan Despescu (Realitatea.net)

Chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu, demis de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) în urmă cu un an şi jumătate, pe fondul scandalului declanşat de cazul unui poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei, figurează printre numele propuse să preia din nou această funcţie, au informat pentru Hotnews.ro surse apropiate discuţiilor.

Mişcarea vine după ce ministrul de Interne, Nicolae Moga, a anunţat zilele trecute, în contextul cazului de la Caracal, că va propune demiterea actualului şef al Poliţiei Române, Ioan Buda.

Reamintim că, în ianuarie 2018, după declanşarea scandalului din Poliţia Română generat de cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii, ministrul de Interne Carmen Dan i-a trimis premierului Mihai Tudose propunerea de schimbare din funcţie a şefului IGPR, Bogdan Despescu. Propunerea a fost refuzată, iar Tudose, i-a cerut în schimb lui Despescu să îi prezinte un raport.

Ulterior, Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a minţit, spunând că nu mai doreşte să mai lucreze cu ea şi că, dacă va fi lăsată să îşi dea demisia, o va accepta. Şefa MAI a refuzat să demisioneze, iar acest conflict a dus în cele din urmă la decizia Comitetului Executiv al PSD de a-i retrage sprijinul politic lui Tudose, acesta demisionând din funcţia de premier.

Despescu a fost apoi schimbat din funcţie de către premierul interimar Mihai Fifor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne