Fostul preşedinte american Carter susţine că nu mai are cancer

Conform fostului preşedinte american Jimmy Carter, cancerul care i-a fost descoperit la ficat şi apoi s-a extins la creier a dispărut.
Fostul preşedinte american Jimmy Carter.
Fostul preşedinte american Jimmy Carter. (Captură Foto)

“Cea mai recentă scanare MRI la creier nu a mai prezentat nicio urmă a cancerului iniţial şi nici urme noi. Voi continua să primesc tratamente regulate de imunoterapie cu pembrolizumab”, a susţinut duminică Carter într-o declaraţie scurtă.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace, în vârstă de 91 de ani, a dezvăluit în 12 august că a avut cancer la ficat, care s-a răspândit şi în alte părţi ale corpului. O scanare MRI în luna august a descoperit patru noi puncte de melanom pe creierul său.

De asemenea, Carter a precizat că a fost supus unei operaţii pentru a-i îndepărta o zonă mică din ficat în 3 august.

Specialiştii în cancer şi-au manifestat speranţa că fostul preşedinte american ar putea supravieţui datorită unei noi tehnici de iradiere, cunoscută sub numele de radiaţie stereotactică, care permite doctorilor să concentreze razele pe fiecare tumoare specifică.

Carter, democrat din Georgia, a fost cel de-al 39-lea preşedinte al Statelor Unite, în perioada 1977-1981.

La un an după ce a părăsit Casa Albă, fostul lider american a înfiinţat Carter Center în Atlanta pentru a promova democraţia, protejarea sănătăţii şi alte probleme.

Carter a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2002 pentru angajamentul său în găsirea de soluţii paşnice la conflictele internaţionale şi pentru activitatea în domeniul drepturilor omului şi promovarea democraţiei.

Fostul preşedinte american este membru al grupului The Elders, format din personalităţi marcate din întreaga lume, care lucrează pentru promovarea păcii şi a drepturilor omului. El a publicat în luna noiembrie ultima sa carte, numită A Full Life: Reflections at Ninety.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe