Fosta însoţitoare a miliardarului rus Oleg Deripaska reţinută la Moscova

Nastya Rybka
Nastya Rybka (KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP/Getty Images)

Fotomodelul Anastasia Vaşukevici, care este cunoscută şi sub numele de Nastia Ribka, a fost reţinută pentru un interogatoriu la Aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a fost deportată din Tailanda împreună cu alte persoane condamnate pentru solicitare de sex, a raportat AFP.

Rusul Aleksandr Kirillov, un autodenumit guru al sexului care foloseşte şi numele de Alex Lesley, s-a aflat printre cele patru persoane reţinute de autorităţi pe aeroport, potrivit RFE/RL.

O sursă anomină din cadrul forţelor de ordine a declarat agenţiei ruse de ştiri TASS că cei patru au fost reţinuţi pe aeroport pentru suspiciunea de “recrutare pentru prostituţie”.

Incidentul reprezintă cea mai recentă răsturnare de situaţie într-o poveste care a început în februarie 2018, când activistul şi politicianul rus Aleksei Navalnîi a publicat un documentar care pare să îl surprindă pe fostul vicepremier rus Serghei Prihodko în largul coastei Norvegiei pe un iaht al oligarhului Oleg Deripaska, care are legături cu Kremlinul.

Raportul lui Navalnîi s-a bazat pe fotografii şi materiale video publicate de Anastasia Vaşukevici pe Instagram în 2016. De asemenea, Prihodko şi Deripaska păreau să discute despre politica americană.

Vaşukevici, care a fost fotografiată pe iaht, a afirmat că a avut o aventură amoroasă cu Deripaska.

Deripaska, care neagă faptul că ar fi avut o relaţie cu Vaşukevici, a declarat în martie 2018 pentru CNN că afirmaţiile fotomodelului sunt o “tentativă de a politiza acuzaţiile poliţiei tailandeze”.

De asemenea, Anastasia Vaşukevici şi partenerul ei Kirillov au ajuns din nou în lumina reflectoarelor după ce au fost arestaţi în Tailanda pentru presupusa organizare a unui seminar de “pregătire sexuală”. Cei doi au cerut azil în Statele Unite.

Fotomodelul a declarat că ar putea dezvălui detalii legate de presupusa interferenţă rusească în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Deripaska, unul dintre oligarhii ruşi loviţi de sancţiunile americane, a fost la un moment dat asociat al lui Paul Manafort, fost preşedinte al campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe