Forbes: Top 10 cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood

Jennifer Aniston la premiera filmului Call Me Crazy,16 aprilie.
Jennifer Aniston la premiera filmului Call Me Crazy,16 aprilie. (Jason Merritt / Getty Images)

Revista americană "Forbes" a prezentat un clasament al celor mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Talentatele şi atrăgătoarele staruri care ocupă primele 10 locuri în listă au câştigat în total, în ultimul an, 226 de milioane de dolari.

Actriţa Sandra Bullock a obţinut cea mai mare sumă de bani, respectiv 51 de milioane de dolari în perioada iunie 2013 - iunie 2014, în principal datorită filmului "Gravity". La nivel global pelicula a încasat peste 700 de milioane de dolari. Filmul a avut 10 nominalizări la Oscar şi a primit 7 premii. Sandra Bullock nu a reuşit să câştige premiul pentru cea mai bună actriţă cu rolul din "Gravity", aşa cum a obţinut în anul 2010 în filmul The Blind Side, însă a reuşit recordul de a câştiga cei mai mulţi bani pentru rolul său din acest film.

Jennifer Lawrence ocupă locul doi în acest clasament datorită rolurilor din filmele "Hunger Games" şi "X-Men", actriţa câştigând în ultimul an 34 de milioane de dolari.

Pe poziţia a treia este Jennifer Aniston, cu venituri de 31 de milioane de dolari. Potrivit "Forbes", banii au fost obţinuţi în urma reluării serialului televizat "Friends" şi a spoturilor publicitare în care a apărut.

Pe locul patru este Gwyneth Paltrow, cu 19 milioane de dolari încasaţi, în special datorită celei mai recente pelicule din seria "Iron Man", în care a jucat rolul iubitei eroului principal. Actriţa câştigă venituri importante şi din spoturi publicitare (Max Factor şi Hugo Boss).

Angelina Jolie este următoarea în clasament, cu 18 milioane de dolari. Actriţa, care a fost lideră a clasamentului din 2013, poate fi admirată în noua producţie cinematografică "Maleficent". Angelina Jolie va câştiga mai mult anul viitor, datorită filmului Disney, care a obţinut încasări de peste 700 de milioane de dolari până acum.

Pe următoarele cinci locuri s-au clasat Cameron Diaz, Scarlett Johansson, Amy Adams, Natalie Portman şi Kristen Stewart.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură