Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad moare la 91 de ani

Fondatorul IKEA Ingvar Kamprad.
Fondatorul IKEA Ingvar Kamprad. (EricFeferberg / AFP / Getty Images)

Miliardarul fondator al IKEA, Ingvar Kamprad, a murit la vârsta de 91 de ani, a declarat duminică compania suedeză.

Kamprad a fondat imperiul IKEA, care vinde mobilier pentru masele largi, cu mai bine de o jumătate de secol în urmă. Deşi IKEA a luat fiinţă în 1943, când Kamprad avea doar 17 ani, nu a fost un succes decât atunci când a lansat conceptul mobilierului compactat în pachete, care se asamblează de către client.

Kamprad a avut această idee în timp ce observa un angajat care desfăcea picioarele unei mese pentru a ajuta un client să o pună în maşină.

Kamprad a înţeles imediat că, dacă va fabrica mobilier desfăcut, va economisi atât spaţiu cât şi bani.

Născut pe 30 martie 1926, în sudul Suediei, Kamprad a început să vândă chibrite vecinilor la vârstă de cinci ani şi, după un timp şi-a diversificat paleta de produse, vânzând seminţe, decoraţiuni de pom de Crăciun, creioane şi pixuri.

Kamprad era cunoscut pentru cumpătarea sa - având, de exemplu, obiceiul de a cumpăra haine de la magazine second hand, deşi ajunsese miliardar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură