Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad moare la 91 de ani

Fondatorul IKEA Ingvar Kamprad.
Fondatorul IKEA Ingvar Kamprad. (EricFeferberg / AFP / Getty Images)

Miliardarul fondator al IKEA, Ingvar Kamprad, a murit la vârsta de 91 de ani, a declarat duminică compania suedeză.

Kamprad a fondat imperiul IKEA, care vinde mobilier pentru masele largi, cu mai bine de o jumătate de secol în urmă. Deşi IKEA a luat fiinţă în 1943, când Kamprad avea doar 17 ani, nu a fost un succes decât atunci când a lansat conceptul mobilierului compactat în pachete, care se asamblează de către client.

Kamprad a avut această idee în timp ce observa un angajat care desfăcea picioarele unei mese pentru a ajuta un client să o pună în maşină.

Kamprad a înţeles imediat că, dacă va fabrica mobilier desfăcut, va economisi atât spaţiu cât şi bani.

Născut pe 30 martie 1926, în sudul Suediei, Kamprad a început să vândă chibrite vecinilor la vârstă de cinci ani şi, după un timp şi-a diversificat paleta de produse, vânzând seminţe, decoraţiuni de pom de Crăciun, creioane şi pixuri.

Kamprad era cunoscut pentru cumpătarea sa - având, de exemplu, obiceiul de a cumpăra haine de la magazine second hand, deşi ajunsese miliardar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style