Florea, cel mai mare punctaj în competiţia pentru şefia SIIJ. Procurorul care voia să demoleze secţia din interior, punctaj foarte mic

Adina Florea
Adina Florea (ziaruldeconstanta.ro)

Adina Florea, procuroarea de la al cărei fost loc de muncă a dispărut protocolul secret "găsit" de Darius Vâlcov în pragul casei, a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al controversatei Secţii pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Florea a obţinut 9,86 de puncte, următorul clasat fiind Sorin Eugen Iaşinovschi cu un punctaj de 8,85. Pe de altă parte, Bogdan Pîrlog, procurorul care voia să obţină şefia SIIJ pentru a o demola din interior, a obţinut 3,25.

Potrivit Hotnews, Pîrlog este plecat însă din ţară şi spune că nu a primit niciun răspuns la cererea sa de reprogramare a interviului.

"Am fost discriminat şi cu rea-credinţă mi s-a încălcat dreptul de a participa la acest concurs, astfel că voi merge să contest inclusiv în instanţă", a declarat procurorul pentru sursa citată.

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marţi, la sediul CSM pentru a susţine, în faţa comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcţia de şef al Secţiei. De altfel, iniţial, candidatura lui Bogdan Ciprian Pîrlog a fost respinsă, motivul fiind "lipsa de vechime efectivă de 18 ani în funcţia de procuror". Ulterior, plenul CSM a trebuit să admită contestaţia formulată de acesta şi să permită susţinerea interviului pentru conducerea SIIJ.

Reamintim că Adina Florea este procuroarea pe care Tudorel Toader o voia neapărat la şefia DNA. Tot Adina Toader a fost în centrul unui uriaş scandal (şi ulterior a unui dosar) după ce Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook un protocol secret încheiat între Parchetul General - condus la vremea respectivă de Augustin Lazăr -, şi SRI. Protocolul a dispărut de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, unde lucra Adina Florea înainte să fie promovată la SIIJ.

Mai trebuie menţionat că SIIJ s-a remarcat prin deschiderea unui dosar penal pe numele fostei şefe DNA chiar când aceasta devenise favorită în competiţia pentru obţinerea postului de procuror-şef european. Aceeaşi SIIJ a retras apeluri în dosare ale unor foşti grei PSD, respectiv Hrebenciuc şi Sebastian Ghiţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne