Flash Mob la Chişinău: Moldovenii, solidari cu protestatarii de la Bucureşti

Guvernarea de la Bucureşti pur şi simplu s-a descalificat prin metodele şi acţiunile pe care le-a ales pentru a comunica cu protestatarii, acestea numai democratice nu sunt, consideră deputata Maria Ciobanu.
Chişinău, flash mob în susţinerea portestatarilor români
Chişinău, flash mob în susţinerea portestatarilor români (facebook.com / Vera Baciu)

„PD şi PSD aceeaşi mafie”, „Stop Violenţa”, „Stop Dictatura”, „Nu cedăm, protestăm”, „Rezistăm, protestăm”, au scandat duminică seara, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, din centrul Chişinăului, mai mulţi reprezentanţi şi susţinători ai Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ai Platformei Demnitate şi Adevăr pentru susţinerea protestatarilor din Piaţa Victoriei de la Bucureşti.

Potrivit unei postari pe contul de socializare al jurnalistului Nicolae Josan, moldovenii veniţi în centrul Chişinăului au făcut acest gest în semn de solidaritate cu românii şi societatea civilă din România care luptă împotriva aceluiaşi rău, aceleiaşi mafii de la guvernare, aceloraşi bandiţi care atât în Republica Moldova cât şi în România stau comod în fotoliile lor şi fură, manipulează, schimbă legile în folosul lor ca să poată fura în continuare.

„Oameni oneşti care luptă cu mafia sunt obligaţi să fie solidari cu fraţii noştri români. Protestele din România sunt proteste cetăţeneşti împotriva mafiei, acelaşi lucru fiind şi la noi. Vrem să dăm jos mafia care nu are nimic cu Europa, cu civilizaţia”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Deputata PLDM Maria Ciobanu a menţionat că a venit în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, „cel mai mare român din toate timpurile”, pentru a se solidariza cu diaspora românească din Piaţa Victoriei, a-i îndemna să reziste şi să lupte pentru drepturile lor.

Totodată, deputata a venit şi cu un mesaj către Liviu Dragnea, punctând că „niciodată nu rămâne nepedepsit un oficial care dă ordin Jandarmeriei să tragă cu tunuri de apă şi să dea cu lacrimogene în ochii protestatarilor paşnici. Fiecare are dreptul la opinie. Eu chiar mă aşteptam să se formeze un comitet organizatoric care să stea de vorba cu protestatarii. România pur şi simplu s-a descalificat prin metodele şi acţiunile pe care le-a ales, acestea fiind numai nu democratice. Ruşine.”

Cât despre frăţia dintre PD şi PSD, Ciobanu consideră că aceste partide acţionează după acelaşi scenariu, făcând referire la faptul că şi la Bucureşti şi la Chişinău în Parlament se modifică legi ca să-i scape pe politicieni de puşcărie.

Prezent la flash mob, în semn de solidaritate cu poporul român şi cu protestatarii care luptă pentru libertate, membrul Biroului Permanent Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a specificat că din păcate ceea ce se petrece zilele astea la Bucureşti nu poate fi numit decât acţiuni absolut disproporţionate şi pe cale de consecinţe nelegale din partea Jandarmeriei la adresa protestatarilor paşnici.

„Ceea ce a făcut Jandarmeria în seara de vineri spre sâmbătă este ceva ieşit din comun. Nu m-am gândit că în România anului 2018 aşa ceva este posibil, dar din păcate vedem că lucrul acesta a fost posibil, deoarece Jandarmeria este o instituţie preluată, capturată, politizată de către Liviu Dragnea şi acoliţii săi şi stă la cheremul politicienilor şi execută toate ordinele politice pe care le dau aceşti politicieni”, a punctat Litvinenco.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe