Firea acuză Guvernul de dezinformare: Se vrea o stare de haos! Există paturi şi personal, dar nu şi interes pentru pacienţi

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, sâmbătă, Guvernul Orban că, prin Ministerul Sănătăţii, ar dezinforma opinia publică cu privire la situaţia reală a numărului de paturi din secţiile ATI din spitalele bucureştene.

„20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziţionate de Primăria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispoziţie, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătăţii, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din Bucureşti şi nici ventilatoare mecanice. Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă DOAR la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică 6 la număr (Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la TOATE paturile normale şi de ATI din spitalele bucureştene, în număr de 45!! Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!”, a susţinut Firea pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei a mai precizat că, în prezent, sunt spitale de linia 1 şi 2 cu 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de ATI „care au alocat pentru tratarea cazurilor de Covid doar 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de ATI, pe motiv că nu au personal”.

„Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente? Şi de ce nu se preocupă IMEDIAT (însemnând acum) Ministerul Sănătăţii să transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucureşti, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienţilor? Sau le convine să anunţe la televizor că au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?! Mai mare ruşinea!”, a afirmat Firea.

Totodată, lidera PSD a criticat faptul că, deşi există suficiente paturi de spital, de toate categoriile, precum şi personal medical foarte bine pregătit, totuşi, nu există „interes pentru pacienţi”, „corectitudine în informarea românilor” şi, mai ales, o „organizare judicioasă” a resurselor umane şi medicale existente.

Mai mult, Firea acuză că se doreşte în mod intenţionat să existe o stare de panică în rândul populaţiei şi un haos generalizat.

„Să-i speriem pe români cu declaraţiile false la televizor dar să ne facem şi de râs în întreaga Europă! Autorităţile noastre se prezintă în văzul lumii ca fiind neputincioase să lupte cu virusul, având toate instrumentele necesare la dispoziţie, pe banii românilor! Sunt strigătoare la cer incompetenţa şi lipsa de respect faţă de români!”, a susţinut primarul Capitalei.

Nu în ultimul rând, Firea a făcut apel ca autorităţile să se ocupe de pacienţi, deoarece au mijloacele şi resursele necesare, şi să renunţe la „manipulări şi dezinformări”.

Remarcile Gabrielei Firea vin în contextul în care şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, la Digi 24, că, vineri după-amiază, nu mai era niciun loc liber la terapie intensivă în spitalele din Capitală dedicate tratării pacienţilor cu Covid-19.

Spitalele în cauză sunt Institutul “Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, Institutul “Marius Nasta” şi spitalul militar de campanie de la “Ana Aslan”.

Anunţul şefului DSU a fost făcut chiar în ziua în care în România s-a înregistrat un “record absolut” de noi infecţii în 24 de ore, adică 799 de cazuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne