Fin al lui Marian Vanghelie contestă în instanţă candidatura lui Piedone la Primăria Sectorului 5

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Finul lui Marian Vanghele, Cătălin Stochiţă, candidat la funcţia de primar al Sectorului 5, a atacat în instanţă candidatura lui Cristian Popescu Piedone, contracandidatul său, informează Libertatea. Acţiunea sa a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5 aşa că Stochiţă a făcut apel la Tribunalul Bucureşti. Motivele contestaţiei, două condamnări ale lui Piedone şi faptul că “e autorul moral al catastrofei Colectiv”.

Ce îi reproşează Stochiţă lui Piedone?

În primul rând, condamnarea în dosarul 29111/4/2016 în legătură cu folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Piedone a primit un an de închisoare de la Judecătoria Sector 4 în 2017, decizie ce a fost păstrată, un an mai târziu, de Curtea de Apel.

În acest dosar, Piedone a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conflict de interese, însă încadrarea a fost schimbată, pe parcurs, în folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Stochiţă scoate în evidenţă faptul că magistraţii i-au interzis, în anul în care i s-a scurs pedeapsa, să ocupe poziţia de primar.

De asemenea, Stochiţă le atrage atenţia magistraţilor că Piedone a fost condamnat în primă instanţă, la 7 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv, pentru abuz în serviciu.

Finul lui Vanghele mai arată că Piedone are şi alte dosare pe rol. De exemplu, un dosar din 2018 (30883/4/2017) în care Judecătoria Sector 4 a dispus “confiscarea specială a celor 50 de cartuşe glonţ, de calibrul 5,6 mm, depuse la camera de corpuri delicte a DGPMB – Serviciul Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă, conform dovezii seria H nr. 0145437/12.01.2016, de la numitul Popescu Cristian Victor Piedone”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne