Femeie ucisă prin înjunghiere la un centru suedez pentru tineri migranţi

Un tânăr solicitant de azil din Suedia aparent ar fi înjunghiat mortal o angajată a unui centru de refugiaţi în apropiere de Göteborg. Victima, o tânără de 22 de ani, a murit în spital datorită rănilor provocate.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca.
Refugiaţi, în principal din Siria, aşteaptă să se urce într-un tren spre Suedia în staţia Padborg din Danemarca. (Captură Foto)

Poliţia suedeză a declarat luni că tânărul suspectat a fost arestat după atac, refuzând să furnizeze alte detalii cu privire la vârsta şi naţionalitatea acestuia, sau posibilul motiv.

Incidentul a avut loc la un adăpost pentru tineri fără locuinţe, majoritatea lor fiind migranţi, în oraşul vestic de coastă Mölndal, în apropiere de Göteborg. Tânăra de 22 de ani lucra acolo când a fost atacată şi a murit ulterior la spital datorită rănilor provocate.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a precizat că există semne ale unei lupte violente la centru, arată Deutsche Welle.

Actele violente tot mai comune”

“Aceste tipuri de apeluri devin tot mai comune”, a declarat reporterilor Thomas Fuxborg, purtător de cuvânt al poliţiei, conform agenţiei de ştiri AFP. “Avem de a face cu tot mai multe astfel de incidente de la sosirea unui număr atât de mare de refugiaţi din străinătate”.

Adăposturile de acest gen găzduiesc tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani. Unii tineri au primit deja azil, în timp ce alţii încă aşteaptă ca cererile lor să fie soluţionate.

Centrele pentru refugiaţi au înregistrat o creştere a numărului de ameninţări sau acte violente, respectiv 322 în perioada 2014-2015, conform Agenţiei Suedeze pentru Migraţie.

Incidentul din Suedia are loc în contextul în care în Germania au fost raportate zeci de atacuri sexuale comise de migranţi în oraşul Koln în ajunul Anului Nou.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe