Expert CPR: În premieră, înainte de parlamentare, am aflat numărul real al primăriilor controlate de PD

Oamenii care au semnat acea scrisoare adresată UE se simt penibil. Deşi înţeleg că merg pe o cale greşită, sunt totuşi prinşi în capcana organelor de urmărire penală moldoveneşti, subordonate politic, consideră Ştefan Gligor.
Ştefan Gligor
Ştefan Gligor (The Epoch Times România)

Semnarea de către cei 713 primari controlaţi de Partidul Democrat a acelei scrisori adresate Uniunii Europene prin care condamnă acţiunile liderilor opoziţiei, Partidul Acţiune şi Solidaritate, Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat, în urma cărora a fost sistată asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova, este considerată de către directorul de programe al Centrului de Politici şi Reforme (CPR), Ştefan Gligor, ca fiind una oportună.

„Eu vreau să mulţumesc Partidului Democrat şi acelor oameni care stau în spatele deciziei de a forţa aceşti primari să semneze, întrucât astăzi noi în premieră cunoaştem numărul real al primăriilor controlate de PD în ajunul alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt”, a declarat Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV 8.

În context, moderatoarea emisiunii a specificat că după semnarea acelei scrisori adresate UE, un coleg de-al ei a discutat cu unul dintre primarii PD care a semnat şi a explicat cu mici detalii că au fost chemaţi de către secretarul partidului şi li s-a spus că au foarte multe proiecte în derulare care urmau a fi finanţate de europeni şi toate aceste lucruri vor dispărea din cauza Maiei Sandu şi a lui Andrei Năstase.

Pe de altă parte, expertul CPR consideră că acei oameni care au semnat se simt penibil, ei înţelegând că merg pe o cale greşită, în direcţie greşită, dar sunt prinşi în capcana organelor de urmărire penală care sunt subordonate politic, a Procuraturii Generale care în loc să stea în paza legii şi să asigure implementarea şi asigurarea acesteia, ei stau în paza intereselor private ale unui grup restrâns de oameni.

„Partidul Democrat construieşte o realitate alternativă paralelă şi ei insistă pe respectiva realitate. Cu cât mai mult ei insistă şi impun oamenii să semneze lucruri care sunt penibile, vădit setate, aranjate şi forţate, cu atât mai mult se distanţează de realitatea şi necesităţile, grijile şi nevoile oamenilor. Or primul pas spre o moarte politică este neglijarea şi anihilarea realităţii.

Când tu ca politician îţi permiţi să creezi o realitate paralelă plină de bunăstare, exces de zel, lux, în contrast cu necesităţile şi nevoile oamenilor, acesta este primul tău pas spre moartea ta politică. Când tu lansezi proiecte grandomane cum este Arena Chişinău într-un stat unde mii de copii merg flămânzi la şcoală, zeci de mii de copii trăiesc şi se formează ca personalitate fără ambii părinţi acasă, acesta este încă un pas spre moartea ta politică”, a punctat Ştefan Gligor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe