Protest în faţa Parlamentului R. Moldova. Mişcarea de Rezistenţă ACUM: ”Năstase este primar!”

Parlamentul RM ”a fost înconjurat” deoarece majoritatea parlamentară a PD nu au prezentat niciun răspuns la rezoluţia PE şi revendicările cerute la protestele din Chişinău, afirmă preşedintele PLDM.
Protest la Chişinău ”Înconjurăm Parlamentul!” 19.07.2018
Protest la Chişinău ”Înconjurăm Parlamentul!” 19.07.2018 (PAS)

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM lansată de PAS, PPDA şi PLDM a organizat joi, 19 iulie un protest în faţa Parlamentului moldovean cerând deputaţilor să îndeplinească revendicările Rezoluţiei adoptate la protestul din 1 iulie, şi anume să valideze alegerile din Chişinău şi să anuleze sistemul mixt de vot.

Protestatarii au înconjurat, simbolic Parlamentul scandând lozincile ”Jos mafia!”, ”Apăraţi poporul nu uzurpatorul!”, ”Năstase este primar!” etc. apoi câţiva manifestanţi au încercat să intre în clădirea Legislativului pentru a ”discuta cu Candu”, dar nu au putut trece de cordonul poliţiei.

Deputaţilor care veneau la şedinţa Legislativului le-a fost înmânată câte o copie a Rezoluţiei Parlamentului European şi textul unui proiect de lege prin care se interpretează noţiunea de „agitaţie electorală”, în sensul în care a fost înţeleasă de toţi timp de 21 de ani şi anume că îndemnul la vot nu constituie agitaţie electorală.

Preşedintele PLDM, Viorel Cibotari a declarat că Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM şi susţinătorii săi au înconjurat Parlamentul deoarece majoritatea parlamentară condusă de PD încropită prin corupere şi şantaj, în cârdăşie cu socialiştii, nu au prezentat nici un răspuns la solicitările participanţilor la protestele din Chişinău dar şi la rezoluţia Parlamentului European care cere stoparea finanţării R. Moldova.

În replică, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a sfătuit partidele din opoziţie să nu piardă vremea cu proteste, căci sistemul electoral nu va fi anulat iar următoarele alegeri parlamentare vor fi organizate în baza sistemului mixt.

De menţionat că pentru 26 august, Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM a anunţat un mare Protest popular în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe