Europarlamentare: PNL reclamă că pacienţi în halate şi pijamale au fost scoşi din spital şi duşi încolonaţi la vot

Alina Gorghiu, parlamentar PNL
Alina Gorghiu, parlamentar PNL (Epoch Times România)

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a sesizat Poliţia cu privire la faptul că un grup de pacienţi în halate şi pijamale, au fost scoşi dintr-un spital din Sectorul 5 din Capitală şi ”încolonaţi” de către o asistentă înspre o secţie de vot, în condiţiile în care la respectivul spital se trimisese o urnă mobilă pentru pacienţi.

Liberalii au făcut o plângere penală cu privire la evenimentele de la Şcoala 146 IG Duca, secţia 946 din Sectorul 5, unde ”au fost încolonaţi pacienţi în halate” pentru a merge la vot pentru alegerile europarlamentare, a mai declarat Gorghiu, conform Mediafax.

”Foarte mulţi pacienţi, internaţi, scoşi de un anumit doctor Arsene Gabriel – îi dau numele că poate se simte şi renunţă la genul ăsta de turism cu pacienţi. Mie mi se pare sub orice fel de nivel de înţelegere, din spusele pacienţilor au fost trimişi de acest doctor care teoretic este la spitalul Burghele, un spital de urologie. În schimb, surpriză, toţi pacienţii au adeverinţe medicale semnate de acest domn din partea Institutului Naţional pentru Medicină şi Recuperare a Capacităţii de Muncă. Asta în condiţiile în care la acelaşi spital s-a făcut o solicitare de urnă mobilă şi a fost trimisă urnă pentru 53 de pacienţi, toţi din localităţile Târgu Mureş, Câmpulung şi Călăraşi”, a declarat Gorghiu. Pacienţii scoşi pentru a merge la vot erau în afara acestei liste, a completat deputata.

Deputatul liberal a mai informat că reprezentanţii PNL din secţiile de votare au relatat că pacienţii erau însoţiţi de o asistentă şi că aceştia ar fi fost internaţi cu o zi înainte, urmând să fie externaţi mâine.

”Vom face un tur în ţară să vedem în ce spitale s-a mai făcut acest lucru pentru că dacă pui un manager numit politic, constat că lucrul ăsta se repercutează asupra unor oameni care nu au nicio vină, şi anume pacienţii”, a mai declarat Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne