Europa League. Victorie la limită pentru Steaua în confruntarea cu Lazio Roma

"A fost o partidă foarte grea, aşa cum ne aşteptam. Ne-am dorit să ne ridicăm la nivelul celor de la Lazio, şi am reuşit..Consider că am arătat ca o echipă mare.." - Nicolae Dică.
(Captură foto)

Echipa de fotbal Steaua Bucureşti a obţinut o victorie importantă, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, acolo unde a întâlnit în prima manşă a şaisprezecimilor de finală ale Europa League formaţia italiană Lazio Roma. Elevii antrenaţi de Nicolae Dică s-au ridicat la nivelul cerut pentru a putea face faţă unei echipe mult mai titrate, cu jucători mult mai bine cotaţi ca valoare.

Eroul serii a fost atacantul francez Harlem Gnohere, care a marcat în minutul 29 în urma unui contraatac, după o lansare inteligentă a lui Constantin Budescu. Scorul final a rămas 1-0 până la finalul timpului regulamentar de joc în ciuda ocaziilor numeroase irosite la ambele porţi, steliştii având astfel speranţe în calificarea în următorul act al celei de-a doua competiţii inter-cluburi ca valoare din Europa.

"A fost o partidă foarte grea, aşa cum ne aşteptam. Ne-am dorit să ne ridicăm la nivelul celor de la Lazio, şi am reuşit. Au fost multe momente în joc în care le-am pus probleme. Consider că am arătat că o echipă mare, am făcut presing avansat pe cei trei fundaşi centrali ai lor. Ne-am creat ocazii, am marcat un gol. Chiar dacă cei de la Lazio şi-au creat câteva ocazii, important e că nu am primit gol. E meritul băieţilor că am câştigat în această seară" a declarat la finalul partidei tehnicianul 'Roş-Albaştrilor', Nicolae Dică.

Legat de returul de pe Stadio Olimpico din Roma din 22 februarie, Dică este de părere că gruparea din Seria A pleacă cu prima şansă.

"Lazio pleacă cu prima şansă chiar dacă noi am câştigat în această seară. Şansa aia mică pe care o avem vom încerca să o fructificăm la maximum şi în meciul retur unde vom încerca să ne calificăm. Eu niciodată nu plec la un meci pentru a mă apăra sau a face egal. Ne dorim să facem şi în Italia un meci la fel de bun ca acesta. Va fi greu acolo pentru că Lazio nu cred că se aştepta la o replică aşa de bună din partea noastră azi. Adică să fim aşa ofensivi", a continuat antrenorul.

De partea cealaltă, conducătorul principal de joc al 'Alb Albaştrilor', Simone Inzaghi este de părere că formaţia sa a avut ghinion.

"Am avut ghinion în seara asta. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost că nu am înscris. Am avut foarte multe ocazii, dar din fericire există şi un meci retur şi dacă vom juca la fel ca în această seară ne vom califica."

Lazio a ajuns la cinci meciuri consecutive în toate competiţiile fără victorie (trei eşecuri în Serie A şi un egal în Cupa Italiei).

Au evoluat echipele:

FCSB: 99. Daniel Vlad - 2. Romario Benzar, 25. Valerică Găman, 16. Bogdan Planic, 12. Junior Morais - 5. Mihai Pintilii (80. Filipe Teixeira, 46), 6. Dragoş Nedelcu - 98. Dennis Man, 11. Constantin Budescu, 10. Florin Tănase (căpitan; 17. Florinel Coman, 58) - 9. Harlem Gnohere (30. Cristian Tănase, 82). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu - 15. Marko Momcilovic, 23. Ovidiu Popescu, 44. Gabriel Enache.

Lazio: 1. Thomas Strakosha - 15. Bastos, 27. Luis Felipe, 22. Martin Caceres - 8. Dusan Basta (căpitan), 96. Alessandro Murgia, 6. Lucas Leiva, 21. Sergej Milinkovic-Savic, 5. Jordan Lukaku (19. Senad Lulic, 75) - 7. Nani (10. Felipe Anderson, 56), 20. Felipe Caicedo (17. Ciro Immobile, 56). Antrenor: Simone Inzaghi.
Rezerve neutilizate: 23. Guido Guerrieri - 4. Patric, 13. Wallace, 26. Ştefan Radu.

Arbitru: Deniz Aytekin; arbitri asistenţi: Eduard Beitinger, Rafael Foltyn; arbitri adiţionali: Daniel Siebert, Benjamin Brand; arbitru de rezervă: Marco Achmuller (toţi din Germania)
Delegat UEFA: Philippe Prudhon (Franţa), observator UEFA pentru arbitri: Georgios Bikas (Grecia)
Cartonaşe galbene: Milinkovic-Savic (9), Pintilii (26), Caceres (45+1), Lukaku (45+4), Luis Felipe (52), Vlad (64), Găman (78), Immobile (90+1).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport