"Este nevoie de o lume întreagă pentru a opri violenţa împotriva copiilor" (video)

Astăzi, joi, 2 martie 2017, a avut loc lansarea în România a Parteneriatului Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor şi campania împotriva violenţei.
Daniela Buzducea, Palatul Victoria, 02 martie 2017
Daniela Buzducea, Palatul Victoria, 02 martie 2017 (Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

Parteneriatul Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor mobilizează guverne, fundaţii, Organizaţia Naţiunilor Unite, societatea civilă, mediul academic, sectorul privat şi tinerii pentru a atinge noul obiectiv global de încetare a abuzului, exploatării, traficului şi tuturor formelor de violenţă şi tortură împotriva copiilor.

România este una dintre cele 12 ţări care şi-a asumat rolul de campioană împotriva violenţei, angajându-se să ofere servicii complete, coordonate şi multi-sectoriale de prevenire şi reacţie la violenţă. Violenţa împotriva copiilor rămâne un fenomen aproape invizibil, dar prezent la scară largă în România. Statistici recente arată că sunt peste 15.000 de cazuri raportate de exploatare, abuz şi neglijare a copiilor. În timp ce violenţa extremă împotriva copiilor este respinsă, există o toleranţă ridicată faţă de mai multe forme „moderate” de violenţă. Numărul de cazuri înregistrate s-a mărit cu 14% în ultimii doi ani - probabil, ca urmare a gradului de conştientizare crescut.

În cadrul evenimentului, a fost lansată şi campania de informare şi conştientizare a violenţei împotriva copiilor în societate, „Nu e normal să fie normal, violenţa împotriva copiilor este inacceptabilă”, derulată de Guvernul României şi UNICEF.

La eveniment s-a aflat şi preşedintele Onorific al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC), Daniela Buzducea, care a declarat că "violenţa asupra copilului este o problemă de dezvoltare socială, este o problemă de dezvoltare sustenabilă. În sfârsit, vedem că guvernele, Organizaţia Naţiunilor Unite, societatea civilă prin reprezentanţii săi la nivel internaţional, dar şi mediul academic şi mediul de afaceri încep să-şi dea seama cât este de importantă această problemă."

"Este nevoie de o lume întreagă pentru a opri violenţa împotriva copiilor", a mai adăugat preşedintele FONPC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne