Erwin Albu, iniţiatorul "Autoservirii pentru oameni cinstiţi", săltat de jandarmi după un protest inedit

Erwin Albu
Erwin Albu (Epoch Times)

Activistul de mediu, Erwin Albu, personaj devenit ultracunoscut opiniei publice după ce şi-a deschis "Autoservirea pentru oameni cinstiţi", a fost săltat miercuri de jandarmi, după ce a recurs la un protest mai... neobişnuit.

Potrivit vocetransilvaniei.ro, Erwin Albu a aruncat cu dejecţii pe uşa intrării principale a Prefecturii Braşov. Activistul şi-a motivat gestul spunând că asemenea mirosuri, provenite de la filiala Protan S.A. (companie ce colecteză şi neutralizează deşeuri animaliere), sunt suportate zilnic de cetăţenii municipiului şi nimeni nu ia nicio măsură.

"Nici o autoritate nu ia măsuri deşi au fost sesizate în nenumărate rânduri. Miercuri am făcut o petiţie pe care am depus-o la Prefectură şi am adus şi mostră de rigoare. Dacă nu vin dânşii la Codlea, atunci aducem mostre aici. Asta se va întâmpla în continuare până când se vor lua măsuri pentru situaţia inacceptabilă”, a declart Albu.

Erwin Albu a fost luat pe sus de jandarmii braşoveni şi apoi amendat, mai arată sursa citată.

Cu o zi înainte de păţania de astăzi, Erwin Albu posta următoarele pe contul său de Facebook, relatează şi mytex.ro.:

„Aseară târziu am avut parte de de toate. Am surprins o cisternă care ieşea din incinta Protanului în miez de noapte şi care deversa în mijlocul câmpului zeama împuţită din procesul tehnologic. Am sunat la 112 să cer intervenţia Poliţiei şi Gărzii de Mediu. Când l-am confruntat pe şoferul tractorului cu nr. de înmatriculare ”Codlea 1622”, fără număr la cisternă, aflat în exerciţiul funcţiunii, că din cauza activităţii sale pute îngrozitor în toată Codlea, mi-a răspuns că nu de la el vine mirosul, ci de la fabrică....dar imediat a sistat activitatea şi a tulit-o în incinta fabricii.", scrie activistul.

În contrapartidă, primarul municipiului Codlea, Cătălin Muntean, a declarat pentru Agerpres că situaţia este cunoscută de autorităţi iar Agenţia de Mediu le-a dat celor de la Protan un program de conformare ce urmează a fi implementat până la sfârşitul anului în curs, conducerea firmei având de făcut o serie de investiţii care să ducă la ameliorarea situaţiei.

"În cazul în care nu se vor conforma, probabil că instituţiile abilitate vor lua măsurile de rigoare. În municipiul Codlea sunt diverse mirosuri de la această firmă, dar nu insuportabile aşa cum le-a prezentat cetăţeanul respectiv şi se simt mai puternic atunci când sunt schimbări de vreme sau vânt mai puternic. Sperăm ca odată cu implementarea programului de conformare să se schimbe situaţia existentă”, a declarat primarul.

Reamintim că Erwin Albu din Codlea a devenit celebru după ce şi-a deschis o „Autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiţi”, care pune la dispoziţia cetăţenilor legume şi fructe crescute chiar de el în grădina proprie. Erwin nu taie bon şi nu are listă de preţuri, cei ce doresc să se aprovizioneze de la el fiind invitaţi să pună în cutia poştală atâţia bani cât li se pare corect în schimbul produselor luate.

Ideea a prins rapid spre nemulţumirea autorităţilor. Primăria Codlea i-a transmis lui Erwin Albu că este obligat să obţină un certificat de producător. Potrivit activenews, Erwin Albu nu a renunţat şi s-a adresat ANAF-ului, care, în mod neaşteptat, i-a dat dreptate. Într-o adresă oficială, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală îl anunţă pe Erwin Albu că „ţinând cont de suprafaţă grădinii aferente imobilului de la adresa de domiciliu şi de normele de venit nu sunteţi obligat de a depune declaraţie de venit”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne