Elena Udrea: "Am fost unul dintre miniştrii foarte buni. Aşa se promovează în politică"

Nu e nimic în neregulă să fii sprijinit de un lider în politică, căci aşa se promovează. Problema se pune dacă eşti capabil să faci ceva, consideră Udrea, care se autodefineşte drept un politician foarte bun.
Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Pusă sub acuzare în mai multe dosare, Elena Udrea declară, într-un interviu acordat digi24.ro, că nu va candida la alegerile parlamentare din toamnă şi critică degradarea modului în care se face politică.

"Mie mi se pare că politica s-a degradat, chiar dacă generaţiile care au venit de-a lungul timpului au fost mai degrabă educate în democraţie. Este un exerciţiu de politică nou, vom vedea dacă va aduce un plus modul de a face politică în ţara asta şi ţării în general pentru că politica este în slujba sau ar trebui să fie în slujba oamenilor. (...) Cei care au venit tineri (în politică n.r.) au venit cu apucături de capitalism, pe de o parte, pe de altă parte fix cu aceleaşi practici de nepotism, pe care le-am moştenit din vremea lui Ceauşescu. Deci a fost o combinaţie mai rea decât ce rămăsese după 1989. Mie nu mi s-a părut că schimbarea de generaţii adaugă lipsa de eficienţă a Parlamentului, degradarea, nu ştiu, a actului guvernamental, până la guvernul de azi, care este o catastrofă. Mie nu mi se pare că am mers spre mai bine.", a declarat Udrea.

Întrebată cum i s-a părut ultimul Parlament din care a făcut şi ea parte, Udrea a răspuns: "Inutil. Deci, dacă nu ar mai fi s-ar duce acasă...bine nu se poate, Doamne fereşte, suntem într-o societate democratică, Parlamentul este instituţia cea mai importantă într-o democraţie (...) Uitaţi, vă dau un nume sau nume care nu vor pleca şi care, probabil, că ar trebui să plece: domnul Vasile Blaga, pleacă? Nu ştiu dacă pleacă sau alţii din generaţia dânsului. Dacă nu se întâmplă o schimbare şi asta şi la nivelul societăţii pentru că şi politicienii nu pică de pe lună, politicienii se schimbă şi vin din societate. Dacă nu se va schimba mentalitatea, degeaba vin nume noi în politică."

Cât despre ea însăşi, Udrea consideră că a fost "unul dintre politicienii buni pe care i-a avut această ţară şi unul dintre miniştrii foarte buni pe care i-a avut această ţară."

"Faptul că în politică eşti sprijinit de un partid, de un lider (Traian Băsescu în cazul de faţă n.r.), aceasta este structura, aşa se promovează în politică. Problema este dacă eşti în stare să faci ceva.", a adăugat Udrea.

Interviul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne