Eduard Novak, recunoscut ca preşedinte al federaţiei române de către Uniunea Europeană de Ciclism

Ciclistul Carol Eduard Novak. (arhivă)
Ciclistul Carol Eduard Novak. (arhivă) (Bryn Lennon / Getty Images)

Eduard Novak a fost recunoscut de către Uniunea Europeană de Ciclism (UEC) ca preşedinte al Federaţiei Române de specialitate, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, în care prezintă o scrisoare din partea preşedintelui forului continental David Lappartient.

''Am primit confirmarea finală că aţi fost recunoscut ca preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism şi profit de acest prilej să vă felicit din partea conducerii UEC. Secretarul general al UEC, Enrico Della Casa, m-a informat regulat despre procesul complet care a inclus conferinţe video cu UCI, UEC şi Uniunea Balcanică de Ciclism'', se arată în comunicatul UEC.

''Aplaudăm munca depusă prin intermediul Comitetului Olimpic Naţional, al Ministerului Tineretului şi Sportului şi diferite tribunale. Acest lucru este o promisiune că Federaţia Română de Ciclism este pe mâini bune. Ca preşedinte al Uniunii Europene de Ciclism vă asigur că dorinţa mea este de a colabora activ cu federaţia dvs'', mai spune Lappartient în comunicat.

La rândul său, Novak, fost campion mondial la paraciclism şi primul campion paralimpic al României, afirmă în reţeaua de socializare: ''Sunt onorat de faptul că Federaţia Europeană de Ciclism mă recunoaşte în sfârşit ca unic preşedinte şi afirma ca Federaţia Română de Ciclism este pe mâini bune. Le mulţumesc pentru aceste cuvinte încurajatoare şi promit în numele tuturor iubitorilor de ciclism din România că nu îi vom dezamăgi''.

Eduard Novak a fost ales preşedinte al FRC pe 15 martie 2013, dar un grup din cadrul federaţiei a încercat demiterea sa în data de 6 decembrie 2013, Novak fiind confirmat în cele din urmă ca preşedinte după o bătălie legală care a durat mai multe luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport