Economia R. Moldova a înregistrat o creştere. Pavel Filip: S-a mers bine până acum

Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova
Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova (gov.md)

Un raport statistic constată că economia Republicii Moldova a înregistrat o creştere de 5,2% în trimestrul al doilea şi de 4,5% în prima jumătate a anului faţă de perioada similară a anului 2017.

„Am încercat să fim pentru mediul de afaceri un partener, să stimulăm producătorii şi investiţiile, dar şi să aplicăm sancţiuni atunci când e cazul. Cifrele nu mint”, a ţinut să sublinieze prim-ministrul Pavel Filip precizând că s-a ”mers bine până acum”, iar ”motoarele economiei funcţionează în ritm alert”.

Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) a constituit peste 44 miliarde de lei în trimestrul II al anului. Cea mai mare contribuţie la creşterea PIB o au comerţul, cu peste 20 la sută, şi sectorul industrial, cu 15 la sută. Contribuţii esenţiale au, de asemenea, sectorul agricol şi cel al construcţiilor.

De menţionat că publicarea datelor menţionate coincide cu o vizită de lucru la Chişinău a unei echipe de experţi a Fondului Monetar Internaţional.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe