"E o istorie care nu se mai termină" - Dragnea anunţă o viitoare OUG pe Codurile penale

Conducerea PSD a decis adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, motivele pentru care Comitetul Executiv Naţional al partidului a decis adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind Codurile penale.

"S-a discutat în Comitetul Executiv subiectul ăsta la propunerea unui coleg. I s-a transmis domnului ministru şi doamnei prim-ministru. Ne-au transmis la rândul lor că o să analizeze şi o să vedem ce facem. Colegii noştri au motivat (că e nevoie de OUG – n.r.) pentru că este o istorie care nu se mai termină. Şi au zis pe articolele declarate constituţionale, deci care au trecut de filtrul Curţii Constituţionale, n-ar vedea de ce să nu se dea ordonanţă de urgenţă", a declarat Dragnea.

Întrebat de ce nu adoptă proiectele de lege privind modificarea Codurilor penale în Camera Deputaţilor, care e for decizional, dacă este atât de sigur că încă mai are majoritatea acolo, liderul PSD a replicat:

"Foarte tare logica! Tocmai v-am spus că colegii mei au prezentat argumente prin care au arătat că se lungeşte foarte mult procesul legislativ şi de contestare la CCR a acestor acte legislative, aceasta este principala motivaţie. În ceea ce priveşte majoritatea din Camera Deputaţilor, o să vedem la primul vot."

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a anunţat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind implementarea articolelor din Codurile penale care au trecut de controlul de constituţionalitate la CCR. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne