Dăncilă anunţă OUG pe Codurile penale: Decizia a fost luată în unanimitate de Comitetul Executiv al PSD

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă care vizează Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă după Comitetul Executiv Naţional al PSD, că a decis adoptarea unei ordonanţe de urgenţă privind implementarea articolelor din Codurile penale care au trecut de controlul de constituţionalitate la CCR.

Decizia a venit în urma unui vot în unanimitate luat în CEx, la "propunerea unui coleg".

"În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG. Mai multe detalii în acest sens, pentru că ţine de aspecte de natură juridică, vă va da ministrul Justiţiei", a declarat Dăncilă.

Întrebată de ce a ales varianta OUG, în contextul în care aceste proiecte de lege se află deja în circuitul parlamentar, premierul a replicat: "Am văzut că foarte multe legi au durat foarte mult, au fost contestaţii, au fost trimise la CCR, s-a legiferat mult, dar în ceea ce priveste aplicarea acestor legi termenul a fost cu mult depăşit. Am vorbit despre această oportunitate."

"(Ne referim) la ambele Coduri penale. Nu pot să vă dau mai multe detalii...trebuie să vedem cum ne încadrăm în normele legale pentru a face acest lucru. Dar în cadrul CEX am hotarât ca ceea ce s-a declarat constituţional să avem şi această posibilitate de a da OUG. Ştim foarte bine că atunci când CCR declară o lege constituţională ea este obligatorie pentru toată lumea. Deci pornind de la acest considerent am avut această discuţie. Articolele declarate neconstituţionale vor veni din nou în Parlament", a precizat Dăncilă.

Prim-ministrul a mai anunţat că nu s-a stablit încă un termen când va fi dată OUG.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne