După PSD şi ALDE, liberalii îl susţin şi ei pe Isărescu pentru un nou mandat de guvernator BNR

Mugur Isărescu (BNR),
Mugur Isărescu (BNR), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Biroului Executiv, că liberalii îl susţin pe Mugur Isărescu pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale.

"În ceea ce priveşte Banca Naţională a României, Biroul Executiv a hotărât în unanimitate susţinerea pentru funcţia de guvernator al domnului Mugur Isărescu şi de asemenea, am dat termen până joi colegilor, care vor să îşi depună candidatura pentru un loc în Banca Naţională, în conducerea Băncii Naţionale, să şi-o depună până joi la orele 24. În funcţie de negocierile care se vor purta şi de numărul de reprezentanţi pe care Partidul Naţional Liberal va putea să îi nominalizeze candidaţi, vom decide lunea viitoare cine sunt candidaţii Partidului Naţional Liberal", a declarat Orban.

Reamintim că Mugur Isărescu se bucură - în mod surprinzator - şi de susţinerea coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Mişcarea vine după ce, nu demult, cei din PSD-ALDE îl atacau constant pe guvernatorul BNR, acuzând că este vinovat pentru unele dintre problemele economice cu care se confrunta ţară.

De menţionat că Mugur Isărescu este guvernatorul Băncii Naţionale încă din 1990. În 2018, Isărescu declara că nu are în vedere un nou mandat în funcţia de şef al Băncii Naţionale, dat fiind faptul că a împlinit vârsta de 70 de ani.

Mandatul său expiră în această toamnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne