După 28 de ani, spiritul Revoluţiei "se risipeşte încet-încet" la Timişoara

"Păşim pe urmele părinţilor şi fraţilor noştri, sperând la mai bine şi păstrând în suflet mereu vie amintirea lor. E de datoria ta să fii acolo, an de an. Altfel, Timişoara va fi cuprinsă de uitare şi vom fi cu toţii complici! Cine uită, e complice", a fost îndemnul organizatorilor pentru timişoreni.
Comemorarea începerii revoluţiei anticomuniste la 16 decembrie, 2009 în Piaţa Operei din Timişoara (poza de arhivă)
Comemorarea începerii revoluţiei anticomuniste la 16 decembrie, 2009 în Piaţa Operei din Timişoara (poza de arhivă) (Daniel Mihailescu / AFP / Getty Images)

Doar câteva sute de oameni au ieşit din case sâmbătă seara să comemoreze începerea revoluţiei anticomuniste. Din fericire, ca în fiecare an, numărul celor prezenţi a crescut datorită suporterilor echipei ASU Politehnica care, aşa cum se întâmplă în fiecare an, ies în stradă să le reamintească timişorenilor să nu uite de sacrificiul făcut atunci, potrivit tion.ro.

Organizatorilor li s-au adăugat suporterii echipei ASU Politehnica, care, s-au adunat din nou, sâmbătă seară, la 28 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, în locul de unde a pornit Revoluţia anticomunistă, şi au pornit în marş până la locul de veci al eroilor Timişoarei.

Ca în fiecare an, organizatorii Marşului Eroilor şi suporterii le reamintesc timişorenilor că "Eroii nu mor niciodată" şi că "Cine uită, e complice!". Anul acesta suporterilor din Timişoara li s-au adăugat şi suporteri din Bucureşti, Galaţi sau Cluj.

Cele câteva sute de persoane care au participat la marş, au scandat "Păcat, păcat de sângele vărsat!", "O dorinţă sinceră, România liberă!", "Jos comuniştii!" şi "Iliescu vinovat pentru sângele vărsat!".

Răspunzând întrebărilor reporterilor legate de cea de-a 12-a ediţie a Marşului Eroilor, liderul suporterilor, Sebastian Novovic, a declarat că "tradiţia se va păstra, chiar dacă spiritul Revoluţiei se risipeşte încet-încet".

Reamintim că în timpul Revoluţiei din 1989, la Timişoara au fost omorâte 93 de persoane şi 373 au fost rănite. Dintre acestea, 20 de persoane au murit, iar 77 au fost rănite, după 22 decembrie 1989.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne