Dumitru Dragomir reţinut 24 de ore

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir (www.cotidianul.ro)

UPDATE: Dumitru Dragomir a fost adus la audieri la sediul Poliţiei Capitalei, cu mandat de aducere. Acesta este reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile.

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro cu ocazia vânzării unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor. Au fost folosiţi intermediari în tranzacţiei, în condiţiile în care, de fapt aceasta s-a făcut prin negociere directă, arată procurorii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a transmis un comunicat în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I.

Procurorii precizează că în acest dosar s-a început urmărirea pefiind prejudiciată la vânzarea drepturilor de televizare.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 - 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale", arată PTB.

***

În Bucureşti şi Ilfov, poliţiştii fac 11 percheziţii, luni, unul dintre locurile vizate fiind sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Poliţiştii au în vizor şapte persoane suspecte de evaziune, delapidare şi spălare de bani, într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal, prejudiciul fiind de trei milioane euro. Printre persoanele vizate este şi fostul preşedinte Mitică Dragomir.>

Sunt cercetate 7 persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, pritre care şi fostul preşedite al LPF, Mitică Dragomir.

"Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro", se arată în comunicat.

Anchetatorii fac percheziţii la 11 adrese din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov şi vor pune în aplicare şapte mandate de aducere, persoanele respective urmând să fie audiate la sediul Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile se fac de către Poliţia Capitalei sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciul Român de Informaţii.

Reacţia lui Mitică Dragomir

Fostul preşedinte al LPF, Mitică Dragomir, a declarat că în urma percheziţiilor care au avut loc luni dimineaţă la domiciliul său, au fost ridicate mai multe acte de vânzare-cumpărare a unor imobile, precizând că nu are nicio temere în ceea ce priveşte o eventuală reţinere.

„Eu am documente, sunt acoperit de hârtii cât trăiesc şi de pământ după ce mor”, a afirmat Dragomir.

La întrebarea dacă ar putea fi reţinut, acesta a afirmat: „Eu nu aş crede, vă spun eu că sunt oracol, abuzuri se mai fac destule”.

În legătură cu acuzaţiile pe care anchetatorii i le aduc, Mitică Dragomir a spus că este nevinovat, fiind vorba de vechea sa ceartă cu televiziunile privind difuzarea meciurilor din Liga I.

Mitică Dragomir a plecat la audieri, precizând însă că nu are mandat de aducere, ci merge de bună voie.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne