Dragnea: "Statul de drept" voia ca Zgonea să fie numărul unu în PSD şi eu numărul 2. Am refuzat

Recent, fostul vicepremier Gabriel Oprea afirma că l-a ajutat pe Liviu Dragnea să devină preşedinte al PSD. Invitat marţi seara la Antena 3, Dragnea a ţinut să vină cu propria sa versiune a "istoriei", o versiune pe linia pe care, de altfel, a consacrat-o, şi anume, aceea că serviciile fac jocurile în politică.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut marţi seara, la Antena 3, că în 2015, Oprea, care s-a lăudat că l-a ajutat să devină preşedinte al partidului, i-a transmis, "de la statul de drept", că Valeriu Zgonea trebuie să fie numărul unu şi el numărul doi în partid.

"Domnul Oprea a spus că m-a ajutat pe mine să devin preşedintele interimar al partidului în 2015. Şi eu atunci am spus: îmi pare rău că s-a dus pe subiectul ăsta. Sunt obligat să spun ce a fost atunci. Am avut o coaliţie la PSD, eu îmi dădusem demisia din funcţie. Era luni, 2,00-3,00 după-amiază, foarte cald. Peste două zile, miercuri, urma Comitetul Executiv în care membrii CEx urmau să aleagă preşedintele interimar. Şi domnul Oprea mi-a zis de la 'statul de drept' că 'Zgonea trebuie să fie numărul unu la partid şi tu numărul doi'", a declarat Dragnea, citat de Agerpres, la Antena 3.

Liderul PSD a mai susţinut că el nu a fost de acord cu punctul de vedere al lui Gabriel Oprea şi l-a anunţat pe acesta că nu va renunţa să candideze la funcţia de preşedinte interimar al PSD. Oprea ar fi transmis mai departe informaţia la "statul de drept" şi i-ar fi cerut să vină la discuţii cu Coldea, însă el a refuzat.

"Am zis: 'Gabi' - eu relatez discuţia pe care o s-o relatez, sper, şi în faţa unei comisii - 'nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedintele interimar al PSD'. 'Nu se poate! Eu nu am înţeles asta'. Şi pune mâna pe telefon şi sună la 'statul de drept', mi-a zis. Nu ştiu ce îi spunea cel cu care vorbea, dar spunea: 'Liviu nu ştie nimic din ce mi-aţi spus voi mie. El candidează şi zice că va şi câştiga. Vin cu el la voi'. Eu zic: 'Stai puţin! Eu nu merg nicăieri. Mi-ai zis că vrei să vorbim, am vorbit. Ţi-am zis că o să candidez şi cred că o să câştig, pentru că până la urmă mi-au cerut mai mult decât majoritatea colegilor să candidez la asta. Nu ştiu cu cine ai vorbit şi ce-ai vorbit'. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea. Foarte bine! Domnul Coldea să candideze sau domnul Coldea să îl numească pe Vali Zgonea preşedintele interimar al PSD. M-am ridicat şi am plecat", a susţinut Dragnea.

Dragnea a mai precizat că ulterior a mai avut o întrevedere, la un restaurant din Bucureşti, cu Gabriel Oprea, Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan, în cadrul căreia i s-a transmis că "statul de drept acceptă" ca el să fie preşedinte interimar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne