Dragnea, la Târgovişte, îl compară pe Iohannis cu Ceauşescu: "Ne-am întors cu 30 de ani în urmă, oameni buni!"

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a dezlănţuit duminică, la mitingul electoral de la Târgovişte, la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că a dezvoltat o adevărată "industrie a urii" în România.

"PSD-ul construieşte, PSD-ul face, Iohannis şi ai lui strică şi dărâmă. Pentru că asta au învăţat. Noi am vrut mereu şi vrem pace şi stabilitate, Iohannis şi ai lui vor război, dezordine, ură, dezbinare şi venin. De ce credeţi că vor asta, oameni buni? Orice ţară dezbinată este o ţară slabă. De ce credeţi că această ţara să fie slăbită? Pentru că vor s-o pună la picioarele stăpânilor lor. Astăzi ne confruntăm cu un război securist dus de Iohannis. Şi vă spun ceva foarte clar: nu noi am dorit acest război. Dar suntem obligaţi să îl ducem şi să îl câştigăm", a declarat Dragnea.

În acelaşi timp, Dragnea a ajuns chiar să-l compare pe şeful statului cu fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu şi a afirmat că "ne-am întors cu 30 de ani în urmă".

În acelaşi timp, şeful PSD a susţinut că contestatarii săi încearcă să acopere, cu "gălăgie" mare, "sunetul creşterii economice", pentru ca oamenii să nu vadă că "România se dezvoltă, România creşte" şi toată populaţia "o duce mai bine" de când e la putere PSD.

Redăm mai jos discursul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, de la Târgovişte:

Ne-am adunat astăzi aici, în Târgovişte, care este fosta capitală a Ţării Româneşti. Şi n-am venit aici cu mâna goală. Am venit cu curaj, cu forţă şi am venit înarmaţi cu mândrie. Oameni buni, am venit aici să respirăm aerul tare care vine din veacuri, aerul tare al Munteniei şi vreau să nu uitaţi că aceste meleaguri, Muntenia, Moldova, Transilvania, Banatul reprezintă pământ românesc. Este un pământ locuit de români. Şi să nu uităm niciodată, pentru că nu avem voie, strămoşii dumneavoastră, strămoşii noştri, toţi s-au bătut pentru acest pământ. Şi s-au bătut pentru ce ne batem şi noi astăzi: pentru libertate, pentru mândrie, pentru demnitate şi pentru respect. Chiar dacă armele lor erau mai grele, ale noastre sunt mai uşoare, dar armele adversarilor noştri sunt mult mai periculoase.

Am auzit şi aţi auzit şi dumneavoastră, în ultima perioadă, pe cel mai mare mut pe care l-a dat politica românească, a început să facă gălăgie. Credeţi că are Iohannis ceva de spus? Credeţi că are vreun proiect de ţară? Credeţi că are vreun proiect, vreun gând bun pentru România? N-are, oameni buni. El şi ai lui fac gălăgie pentru a acoperi un sunet care începe să se audă din ce în ce mai tare. Este sunetul creşterii economice. Este sunetul scos de motoarele industriei şi ale agriculturii. Este sunetul scos de creşterea pensiilor şi a salariilor. Este zornăitul banilor în buzunarele românilor. Este maşinăria guvernării PSD care s-a pus în mişcare. De ce credeţi că face acest zgomot? Pentru ca oamenii să nu vadă că România se dezvoltă, România creşte. Oamenii au început să o ducă mai bine, au început să aibă încredere să investească.

M-am văzut înainte de miting cu doi tineri, care sunt aici, în faţă. Doru Stoica de la Gura Şuţii şi Gelu Pinu de la Paleni. Doi tineri, 23 şi 32 de ani, care au ales să nu plece din ţară, care au ales să muncească în agricultură, să producă roşii româneşti pentru masa românilor. Vreau să îi aplaudaţi. Mi-au spus că au venit să îmi mulţumească personal. Produsele lor sunt aici, frumoase şi gustoase. Nu, eu vreau să le mulţumesc şi lor, şi tuturor legumicultorilor din România care îşi ajută ţara şi care ne ajută să punem pe masa copiilor noştri legume sănătoase şi care ne ajută să mâncăm româneşte că să votăm româneşte. Şi am mai spus-o şi o spun în continuare şi o să spun mereu până când toată ţara o să audă: programul de tomate pe care l-am început se va dubla ca subvenţie, de la 3000 euro vom merge la 6000 de euro pe mia de metri pătraţi şi extindem şi la celelalte legume, pentru că România are resurse.

Ieri am fost, m-am întâlnit cu câteva zeci de oieri în Poiana Sibiului. Oameni muncitori, oameni care muncesc din greu, şi ei şi copiii lor şi nepoţii lor, şi familiile lor. Şi muncesc nu numai pentru bani, muncesc pentru că vor să păstreze această tradiţie milenară a oieritului în ţara noastră. Şi împreună cu ei şi cu ministrul Daea am hotărât să le dăm şi mai mult ajutor, şi mai multe subvenţii şi mai mulţi bani. Pentru că nu mai vreau să avem în România carne tratată. Nu mai vreau să avem în magazine cutii de lapte care nu au lapte.

Dacă tot vorbim despre economie, să ştiţi că şi Iohannis a realizat ceva în industrie: industria urii. A promovat ura între români, dezbinarea şi războiul români între români, pentru că acest om nu îşi poate iubi ţara. De ce credeţi că, chiar dacă institutele din România, instituţiile străine au arătat care e creşterea economică a României, a doua din Europa, al treilea an, peste 5% creştere economică, peste 3000 de lei salariul mediu net, de ce credeţi că ei, în continuare, el şi ai lui stau în gură cu cifrele mincinoase? Pentru că şi-ar dori ca România să o ducă rău, doar-doar să nu aibă dreptate PSD-ul. Şi între noi şi ei, între Iohannis şi ai lui, este o mare diferenţă.

În primul rând noi iubim democraţia. Iohannis şi ai lui vor să o distrugă. Noi iubim alegerile. Credem în alegeri, Iohannis crede în servicii. Noi vrem să câştigam la vot, Iohannis vrea să câştige cu procurorii. Noi tot timpul am respectat şi vom respecta rezultatul votului, Iohannis a vrut mereu şi mereu să îl răstoarne. Noi am respectat şi vom respecta tot timpul voinţa acestui popor. Pe Iohannis nu-l interesează. Noi guvernăm şi vom guverna în continuare, Iohannis blochează. PSD-ul construieşte, PSD-ul face, Iohannis şi ai lui strică şi dărâmă. Pentru că asta au învăţat. Nu au învăţat să-şi iubească ţara pentru că nu pot. Pentru că ei lucrează doar pentru ei înşişi. Noi creştem România, Iohannis vrea să o ţină în loc. Tot timpul PSD-ul dă, Iohannis şi ai lui ia. Iohannis şi ai lui tot timpul au blocat salarii, au tăiat pensii, au mărit taxe.

Noi am vrut mereu şi vrem pace şi stabilitate, Iohannis şi ai lui vor război, dezordine, ură, dezbinare şi venin. De ce credeţi că vor asta, oameni buni? Orice ţară dezbinată este o ţară slabă. Nu cumva Iohannis şi oamenii lui, acele partide care îl susţin, care sunt partide de securişti, de ce credeţi că această ţară să fie slăbită? Pentru că vor s-o pună la picioarele stăpânilor lor. Ei nu vor ca România să fie mândră. Nu vor ca această ţară să fie puternică. Ei nu vor ca românii să o ducă mai bine, să fie oameni liniştiţi aşa cum sunt aceşti tineri care se bucură că pot munci, că au sprijin şi îşi pot dezvolta o afacere şi pot avea o familie care să aibă venituri decente. Astăzi ne confruntăm cu un război securist dus de Iohannis. Şi vă spun ceva foarte clar: nu noi am dorit acest război. Dar suntem obligaţi să îl ducem şi să îl câştigăm. Credeţi că poate? Ăsta nu poate să ţină minte două întrebări. Hal de preşedinte! Hal de preşedinte al unei ţări. Făcea semne să tragă mira. La cine mai venea mira la televizor? La Ceauşescu. Ne-am întors cu 30 de ani în urmă, oameni buni.

Şi vă spun de ce vom câştiga acest război. Pentru că noi creştem România, creştem salariile, creştem pensiile, investim în agricultură, investim în satul românesc, investim în infrastructură, investim în viitorul acestei ţări. Am mărit şi vom mări în continuare salariile dascălilor. Am mărit salariile pentru medici, pentru personalul medical, pentru a nu mai pleca din ţară şi nu au mai plecat medicii. Şi sunt mulţi medici care au început să se întoarcă pentru că au salarii în România aşa cum sunt şi în unele ţări din Uniunea Europeană.

Am modernizat şi modernizăm în continuare spitale. Spitale pe care ei le închiseseră. Modernizăm mii de şcoli în România.

Aţi văzut şi dvs de-a lungul anilor şcoli căzute în care nimeni nu băga niciun ban. Aţi văzut şi dvs în România oameni care erau bolnavi şi care erau plimbaţi cu targa de la un dispensar la altul pentru că aveau lacătele pe uşă. Am creat un fond de investiţii de 10 miliarde de euro pentru ca în România, comunităţile locale să poată să beneficieze de dezvoltare. Ducem la sate apă, canalizare, curent electric, gaze, internet, dispensare, şcoli, asfaltăm drumurile care nu au fost asfaltate niciodată, am început autostrăzile care nu au fost construite niciodată şi vom continua indiferent de piedicile puse de aceşti securişti nemernici. Să nu creadă nici în visele lor cele mai frumoase ca ne vor putea opri, că ne vor putea îngenunchea sau că ne este teamă.

Le răspund tuturor celor cu care am vorbit când am venit spre scenă: Nu! NU renunţ! Şi forţa mea şi forţa partidului vine de la voi şi de la milioane de români care ne susţin.

Da, am modificat legi pentru că a trebuit să schimbăm legile strâmbe, să facem în România să fie dreptate şi fiecare om să beneficieze de justiţie dreaptă şi corectă, fără să fie hotărâri date la comanda lui Iohannis sau a securiştilor, pentru că fiecare român are acest drept, aşa cum îl are fiecare cetăţean european în ţara lui.

Nici huiduieli nu merită.

Am hotărât să oprim abuzul instituţiilor de forţă şi să aşezăm serviciile secrete în matca lor constituţională. Fiecare în România trebuie să se ocupe de ceea ce spune Constituţia. Armata ţării am început să o dotăm cu ceea ce ar dori orice armată din NATO. Scoatem birocraţia din administraţie pentru că vrem să simplificăm toate procedurile pentru a nu mai sta ani de zile pentru a începe o investiţie.

Am început să îndepărtăm toate piedicile din sistemul public care blocau o autostradă.

Săptămâna viitoare, miercuri, începe autostrada Craiova-Piteşti. Tot săptămâna viitoare încep ultimele proceduri pentru autostrada Ploieşti-Braşov. (...) România nu se va dezvolta niciodată cu bâta, aşa cum spune Orban, aşa cum spune USR-ul, aşa cum spune Iohannis. (...) Ce-au zis: românii sunt proşti. România poate să fie transformată în coşul de gunoi. Tot ce nu e bun pentru cei din vest, e bun în România. Uite că nu mai vrem! Nu mai vrem, şi pentru asta am făcut o lege care îi va pedepsi aspru. Trebuie să înţeleagă toţi că nu mai acceptăm să fim batjocoriţi. Nu mai acceptăm să murim cu adevărul în mâna, oameni buni. Nu mai acceptăm să fim conduşi de reţelele lui Macovei şi a lui Iohannis care pentru străini sunt în stare să facă orice. (...)

Oamenii de afaceri români prea mulţi ani au fost hăituiţi, arestaţi, condamnaţi şi firmele lor închise. De ce? Ca să facă locul altora, pentru ca românii, în ţara lor... (...) Aceşti oameni, această listă de europarlamentari PSD, vor merge la Bruxelles şi la Strasbourg să se bată pentru ţara lor, pentru a nu mai accepta ca românii să fie trataţi ca cetăţeni europeni de mâna a doua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne