Dragnea invocă o lege din Evul Mediu adoptată de Parlamentul englez pentru a scăpa de puşcărie

Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata
Liviu Dragnea, cu catuse la maini, iesind din sala de judecata (Screenshot Facebook)

Aflat în spatele gratiilor încă din mai 2019, fostul lider suprem al PSD Liviu Dragnea încearcă din nou să scape de puşcărie, după mai multe tentative nereuşite de a contesta sentinţa de condamnare. De data aceasta, avocaţii săi invocă o lege votată de Parlamentul englez în Evul Mediu.

Mai exact, este vorba despre "habeas corpus", un act normativ cu caracter constituţional adoptat de Parlamentul englez în anul 1679, potrivit căruia un deţinut care consideră că a fost condamnat pe nedrept are dreptul să ceară revizuirea sentinţei.

Astfel, fostul şef PSD a depus o contestaţie la executarea pedepsei, în care invocă un recurs în drept intitulat "habeas corpus".

"Trimite cererea de 'habeas corpus' formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cererii formulate de petentul condamnat rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă", se arată în decizia Înaltei Curţi, potrivit Agerpres.

În contestaţia sa la executarea pedepsei, Dragnea pretinde că a fost condamnat pe nedrept pentru că cei trei judecători de la instanţa supremă care au dat sentinţa nu erau specializaţi în judecarea faptelor de corupţie. În acest sens, se invocă o decizie a CCR din octombrie 2019.

Reamintim că Dragnea a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica. Pe 27 mai 2019, Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a contribuit la menţinerea în funcţie la DGASPC Teleorman a două angajate - Anisa Niculina Stoica şi Adriana Botorogeanu, care de fapt nu se prezentau, ci îşi desfăşurau activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne