Dragnea: Au vrut să vină 15.000 de oameni pentru mine la Înalta Curte. Nu am emoţii, sunt nevinovat

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie, la Adevărul Live, după ce Înalta Curte a judecat ultimul termen din dosarul angajărilor fictive şi a decis că va da sentinţa definitivă pe 27 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie.

"Eu nu mai am de mult emoţii, pentru că sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea. Nu poate nimeni să oprească speculaţiile cu aceste coincidenţe. În aceeaşi zi, Curtea Constituţională trebuia să judece o speţă destul de clară, la fel şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. O să vedem pe 27 mai", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă nu face o legătură între ziua sentinţei şi rezultatul votului, liderul PSD a replicat: "Nu mai e cazul să o fac eu. Am văzut că mulţi leagă sentinţa de rezultatul votului. Nu se mai feresc: se asumă că sunt decizii politice. Ar trebui să fie o decizie bazată pe probe, probe care nu există. O fi bine că am ajuns aici?".

"Sunt bucuros că n-au venit toţi cei care voiau să vină să mă susţină (la Înalta Curte - n.r.). Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau să vină. Am aflat şi i-am oprit, pentru că nu voiam să apară incidente. Ceilalţi sunt cei pe care îi vedem la mitinguri şi care au făcut presiune. E o presiune fără perdea şi o ameninţare la adresa judecătorilor. Mi se pare profund nelegal şi sunt acţiuni care au rolul de a influenţa Justiţia", a precizat Dragnea.

Reamintim că, luni, sute de susţinători PSD au venit la Înalta Curte pentru a-l susţine pe liderul social-democraţilor Liviu Dragnea, care aşteaptă o sentinţă definitivă în dosarul angajărilor fictive. La eveniment şi-au făcut apariţia şi câţiva protestatari anti-PSD.

Reporterul Epoch Times aflat la faţa locului a discutat cu ambele tabere pentru a afla motivele care i-au determinat pe aceşti oameni să iasă în stradă. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne