Dosarul Zambaccian: Adrian Năstase nu mai poate fi condamnat la închisoare cu suspendare

Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Adrian Năstase se va prezenta în luna februarie în faţa judecătorilor, pentru a cere eliberarea condiţionată din închisoare, însă urmează judecata în alt dosar şi o posibilă nouă condamnare cu executare.

După ce şi-a petrecut ultimele şapte luni la închisoare, Adrian Năstase fost executat silit, în urma condamnării primite în dosarul "Trofeul Calităţii".

La data de 12 februarie judecătorii vor analiza cerere de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase.

Chiar dacă se va decide eliberarea lui din închisoare, pe fostul premier îl aşteaptă anul acesta un alt proces - judecarea recursului în dosarul Zambaccian, în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Această condamnare nu mai poate fi menţinută, întrucât Adrian Năstase a primit deja o pedeapsă cu închisoare cu executare.

Conform legii, după prima condamnare cu executare, un cetăţean român nu mai poate primi o pedeapsă la închisoare cu suspendare.

De aceea, pe viitor, Adrian Năstase mai poate primi fie o decizie de achitare, fie o altă condamnare cu executare.

Adrian Năstase va fi executat silit pentru prejudiciul adus în dosarul "Trofeul Calităţii", după ce Judecătoria Sectorului 1 a admis vineri cererea făcută de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Fostul premier riscă astfel să rămână fără proprietăţi şi fără mai multe bunuri de valoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne