Dosarul Colectiv. Cei doi angajaţi ISU rămân în arest preventiv

Cei doi angajaţi ISU Bucureşti, acuzaţi că nu au luat nicio măsură pentru intrarea în legalitate a Clubului Colectiv, deşi ştiau de problemele de acolo, rămân în arest preventiv.
(Captură Foto)

Decizia a fost luată sâmbătă de judecătorii de la Tribunalul Militar Bucureşti, însă aceasta nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă.

Antonina Radu şi George Matei, cei doi angajaţi ai ISU care au verificat Clubul Colectiv, locul tragediei ce a ucis până acum 60 de persoane, sunt trimişi în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu, pe motiv că nu au întocmit niciun act din care să reiasă că au făcut verificări la clubul Colectiv şi nici demersurile necesare prin care acel local să fie luat în evidenţă privind legalitatea funcţionării.

Procurorii susţin că "în perioada septembrie 2014 - primăvara anului 2015, Antonina Radu şi George Petrică Matei, în calitate de ofiţeri inspectori în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu bună ştiinţă nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurgeau din conţinutul prevederilor legale privind prevenirea şi apărarea împotriva incendiilor, deşi au luat cunoştinţă şi au constatat faptul că S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucureşti desfăşura activităţi specifice unui club fără a deţine aviz/autorizaţie de securitate la incendiu".

Deşi au făcut mai multe controale la Colectiv, cei doi nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate comercială să fie luată în evidenţă de către ISU, ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu, susţin procurorii.

De altfel, numele celor doi apar în declaraţiile celor trei acţionari ai firmei care deţine localul, aceştia relatându-le procurorilor că anul trecut a existat un control al ISU şi că verificările au fost făcute de mântuială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne