Dosarul Carpatica. Senatoarea Doina Tudor şi un fost vicepreşedinte ASF, în faţa Înaltei Curţi

Fostul vicepreşedinte ASF Daniel Tudor va merge în faţa instanţei în dosarul în care este acuzat că a cerut mită nu mai puţin de 3 milioane de euro pentru favorizarea companiei de asigurări Carpatica.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Ex-vicepreşedintele ASF, Daniel Tudor, senatoarea Anca Doina Tudor, fosta lui soţie, şi Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului României, au fost trimişi în judecată marţi de procurorii DNA, potrivit unui comunicat de presă remis de agenţi anticorupţie.

Daniel Tudor este acuzat de luare de mită, fosta lui soţie de complicitate la luare de mită, în timp ce Ovidiu Marian este suspectat de trafic de influenţă.

Dosarul Carpatica

"În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Marian Ovidiu a pretins de la acţionarul majoritar al firmei respective (denunţător în cauză), pentru inculpatul Tudor Daniel George, suma de 3.000.000 de euro.

Totodată, Marian Ovidiu a susţinut că are influenţă asupra preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi că îl va determina pe acesta să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu. Concret, inculpatul Tudor Daniel George trebuia să depună diligenţele necesare pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Din suma de bani iniţial pretinsă, inculpatul Marian Ovidiu a primit efectiv 500.000 euro, din care şi-a însuşit 200.000 de euro.

Restul de 300.000 euro au fost remişi inculpatului Tudor Daniel George în trei tranşe de câte 100.000 euro, o primă tranşă, în mod direct, iar următoarele două tranşe, în mod indirect, prin intermediul soţiei sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoştea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât provenienţa, cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii) şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.

În cauză, a fost dispusă măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei şi valută, prezente şi viitoare, din conturile deschise pe numele inculpatului Tudor Daniel George, până la concurenţa sumei de 300.000 euro."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne