Dolphin Tale – povestea unei prietenii sincere

Actorul Morgan Freeman participă la premiera filmului Dolphin Tale la Teatrul Village din Westwood, California, 17 septembrie 2011.
Actorul Morgan Freeman participă la premiera filmului Dolphin Tale la Teatrul Village din Westwood, California, 17 septembrie 2011. (Frederick M. Brown / Getty Images)

Tema filmului regizat de Charles Martin Smith nu este inedită - prietenia dintre oameni şi delfini – dar cu toate acestea filmul este o pauză meritată de la toate “operele de artă” horror, pline de sânge şi împuşcături, explozii, ruperi de mâini şi de picioare etc. cu care suntem intoxicaţi prea intens pe micul şi marele ecran.

Sawyer Nelson, eroul uman al acestei pelicule din 2011, este un puştan, unul dintre cei pe care şi noi i-am întâlnit în şcoala generală sau liceu, retras în pauze. Nu discută cu aproape nimeni şi care devine ţinta glumelor răutăcioase ale “şmecherilor”.

Deşi este singuratic, viaţa lui Sawyer, care locuieşte lângă ocean, se schimbă radical după ce ajută la eliberarea unui delfin prins într-o plasă metalică de pescuit. Între cei doi se creează instant o legătură puternică, care va inspira şi schimba vieţilor celor din jur.

Delfinul, despre care se ştie că este un animal inteligent, “interpretează” un rol minunat care îi va mişca pe toţi cei care ştiu să aprecieze un film din care lipsesc scenele de nud sau pumnii aruncaţi prin baruri.

Fundalul muzical întregeşte atmosfera şi oferă acestei călătorii un aer aparte. Având alături actori cu greutate, precum Morgan Freeman şi Kris Kristofferson, telespectatorul este lăsat cu un zâmbet pe buze la finalul filmului.

Povestea unui delfin, inspirată după un fapt real, este de fapt povestea compasiunii de care este capabilă fiinţa umană. Aduce aminte celor care au uitat că în sufletul lor există această putere: dragostea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură