Dodon şi-a întrerupt vizita de lucru la Moscova. Veaceslav Negruţă: Dacă Moldova are coronavirus, este meritul autorităţilor

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

În contextul confirmării de către autorităţile de la Chişinău a primului caz de infectare cu virusul Wuhan, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat duminică dimineaţa că a luat decizia să-şi întrerupă vizita de lucru la Moscova, deşi au fost planificate mai multe întrevederi cu conducerea Federaţiei Ruse pe parcursul următoarelor zile.

„Din păcate, ţara noastră nu a fost ocolită de pericolul global al coronavirusului. Virusul, care a afectat deja peste 80 de ţări, inclusiv România, Ucraina şi Rusia, a pătruns şi în ţara noastră. Ieri a fost înregistrat primul caz în Moldova, o doamnă care a venit din Italia, bolnavă, în stare gravă.

Autorităţile noastre au intervenit de urgenţă, au internat pacienta în spaţii pregătite din timp, au identificat imediat toţi pasagerii care au zburat cu aceeaşi cursă spre Chişinău şi i-au pus în carantină la domiciliu, sub strictă supraveghere medicală”, a scris Dodon pe pagina sa de socializare, deşi Ministerului Sănătăţii a luat atitudine doar după ce mai mulţi internauţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că pasagerii au fost lăsaţi să plece pur si simplu acasă.

Totodată, preşedintele Dodon a ţinut să se adreseze moldovenilor din diasporă, în mod special, celor din zonele afectate de COVID-19, înainte de a reveni în Moldova, să se asigure că nu sunt purtători de virus.

„Aveţi astfel grijă de viaţa şi sănătatea rudelor şi apropiaţilor voştri din ţara noastră”, a mai scris şeful statului în contextul pacientei de 48 de ani internată în stare gravă într-un spital din Chişinău, deşi cu câteva zile în urmă acesta susţinea că „acest coronavirus în mare parte afectează doar persoanele în vârstă, decesele au fost de la 70 ani în sus”.

„Îmi aduc aminte cum, acum câteva săptămâni, unii sus-puşi aici îşi îndemnau conaţionalii să revină acasă, să nu le fie frică de virus. Iată, unii au şi venit, cunoscând că-s cu viruşi. Autorităţile nu au avut coerenţa necesară în a identifica corect când şi cu ce a venit, iar cei sus-puşi au intrat în şedinţe.

Faptul că RM are coronavirus - este meritul autorităţilor. Protejaţi-vă când ascultaţi autorităţile, nu doar pe timp de coronavirus! Maximă responsabilitate! Informaţi-vă bine!”, a comentat în acest context expertul de la Transparency Interantional Moldova, Veaceslav Negruţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe